Böyle bir saha bu yöredeki hiçbir okulda bulunmamakta. Sportif faaliyatlerin engelli bireylerin hayatındaki önemini bilen ve her fırsatta özel öğrencilerini sporla buluşturan Bayındır Efe Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, yörenin ilk bocce sahasını kendi imkânları ve öğretmenlerinin özverisiyle yaptı. Kurucudan, öğretmene, okulun tüm personeli sahanın inşa edilmesine yardım etti. 


                21 Mart Down Sendromu Günü’nde sahanı açılışını Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kiraz, Bayındır İlçe Gençlik Spor Müdürü Erdal İnçe ve Bayındır Eğitim Bir-sen Başkanı Aykut Çağıran yaptı. Bayındır Gençlik Spor Müdürlüğü ekibi ve Tire Tac Lisesi İdarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri de açılışa katıldı.
                 Özel öğrencilerini Türkiye’nin dört bir yanındaki müsabakalara götüren ve bu yarışmalardan şampiyonluklarla dönen Bayındır Özel Efe Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Ozan Uvaçin: “  Sayın Kaymakamımız Mehmet Ali Öztürk’ün ve diğer mülki amirlerimizin açılışımıza teşrifleri bizi onurlandırdı. Bu özel günde özel çocuklarımızın yanlarında olmalarından mutluluk duyduk. 


           Engelli bireyleri hayata bağlama, onlara birey olma duygusunu kazandırmanın yollarından biri de spordur. Benim de Beden Eğitimi Öğretmeni olmam bu konuya biraz daha ağırlık vermemi sağlıyor. Öğrencilerimle antremanlar yapıp müsabakalara katılıyoruz. Onların heyecanını, sevincini ailelerinin gururunu görünce de Efe Rehabilitasyon ailesi olarak bu özel çocuklarımız için daha neler yapabiliriz diye düşünüyor, projeler üretmeye çalışıyoruz. Geçen sene öğrencilerimiz için hazırladığımız otizm parkurundan sonra onların çok eğlenecekleri bocce sahası yapmaya karar verdik. Tüm öğretmenlerime ve personelime teşekkür ederim, sahanın her taşında emekleri var. Umarım güzel bir açılışla bu sahayı öğrencilerimizin hizmetine açacağız. Velilerimize de teşekkür etmek istiyorum, bize emanet ettikleri çocuklarına sunulan her hizmette bize destek oluyorlar ve hep beraber diyoruz ki engelleri aşmak bizim elimizde.”
 

Editör: Haber Merkezi