Tire 1922’nin yeni sezonda iç saha karşılaşmalarını Tire’de oynayıp oynamayacağı yapılan incelemeler sonucunda belli olacak.



Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

40 yılı aşkın tarihe sahip olan Tire Dört Eylül Stadyumu, İl Spor Müdürlüğü’nden gelen yetkililer tarafından incelendi. Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek incelemeleri bizzat yerinde takip etti. Yapılan incelemelerden sonra HaberTire Gazetesi’ne konuşan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek; “Yeni sezon karşılaşmalarımızı Tire’de oynamak istiyoruz.” dedi.

 

Çiçek açıklamasında; “Spor Bakanlığı bütün vilayetlere Stadyumların 2007 deprem yönetmeliklerine uygun olup olmadığı konusunda bir genelge göndermiş. Bakanlık stadımızın deprem yönetmeliğine ve diğer fiziki şartlara uygun hale getirilmesini istiyor. Bizim zaten bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Yaz başından beri tellerin yükseltilmesi, paratöner takılması, doping test odası ve vip salonu gibi işleri tamamladık. Stadyum konusu sadece Tire’ye özel bir sıkıntı değil, İzmir genelinde de bir kaos yaşanıyor. Alsancak Stadı deprem yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. Yedi profesyonel takımın bulunduğu İzmir’de maç yapılacak stad bulmak da zorlaştı. Biz en kısa zamanda kendi stadımızın zeminiyle ilgili gerekenleri yapacağız. Zemini tarayıp granül takviyesi yapacağız. Gerekirse zemindeki halıyı söküp yenisi ile değiştireceğiz. Biz takım olarak görevimizi yaptık. Şampiyon olduk. Şimdi gelip bize bu sahada oynayamazsınız derlerse yer göstersinler orada oynayalım. Elbette ufak tefek eksiklikler olacak bu noktada biraz da Bakanlık elini uzatacak. Bu sahanın tapusu bizim değil Bakanlığın üstüne. Tiribün mü yapılacak, zemin mi değişecek ne gerekiyorsa yapsınlar. Belediye olarak bizim bu stada uçuk rakamlar harcamamız mümkün değil. Şu anda Tire’de iki tane daha farklı stad çalışmalarımız var. Toplukonut üstüne bulunan alanın zeminini sıyırdık. Dışardan özel bir toprak getirerek orada yeni bir çim antenman sahası yapacağız. Bunun dışında Maltepe Mevkii’nin altında bulunan alanda 10 bin kişilik profesyonel bir stad yapmak için çalışmalara başladık. O alana da 800 Kamyon hafriyat yığdık. Bu stadın yapılması için belediye meclisine ek önerege vereceğiz. Bizim meclisimizden çıkan kararı direkt Büyükşehir Meclisine götüreceğiz.Büyükşehir Belediyesi,şartlar uygun olduğu takdirde bu stadyumu yapmakla mükelleftir.”dedi.

 

GRUBUMUZDA ÖNEMLİ YATIRIM YAPAN TAKIMLAR VAR

3. Lig maçlarının başlamasına sayılı günler kala Tire 1922’nin grubunda bulunan diğer takımları da değerlendiren Çiçek; “Grubumuzda çok ciddi yatırım yapan takımlar var.” Dedi. 3. Lig mücadelesinde ilk beş takımın içinde yer alacağına inancının tam olduğunu vurgulayan Çiçek; “ İstanbul takımı Tuzla, Çorum, Zonguldak ve Batman gibi takımlar çok iddalı. Biz de çok iddalıyız. Son dakka yaptığımız transferler bizim için çok önemli. Takımımızda çok iyi oyuncularımız var. İnanıyorum ki biz bu takımla önemli bir başarı elde edeceğiz.” Dedi. 


HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi