Yaz tatilini Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenerek ve dini eğitim alarak geçirmek için Tire Müftülüğü Kur’an Kurslarına yazılan erkek çocuklar için, geçen yıllarda olduğu gibi, gerçekleştirilen kurslar arası futbol turnuvası sona erdi.

Ergün ÇELİK


Çocukların eğitim sonrası birlikte hoşça vakit geçirmesi, kaynaşması, sosyalleşmesi ve arkadaşlıklarını güçlendirmesi adına yapılan, Tire Müftülüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından ortak organize edilen “Yaz Kur’an Kursları Arası Erkekler Futbol Turnuvası” önceki gün oynanan 3.’lük ve final karşılaşmaları ile son buldu.

18 TAKIM MÜCADELE ETTİ
4 Ağustos tarihinde başlayan turnuvaya toplam 18 caminin oluşturduğu takımlar katıldı. Atatürk Parkı altı halı saha tesisinde oynana karşılaşmalar, final müsabakasının oynandığı 22 Ağustos tarihine kadar sürdü. Ekiplerin 7’şerli takımlar halinde mücadele ettiği turnuvada, yarı finale kalan takımlar; Mehmet Akif Camii, Karakadı Necmettin Camii, Müftülük Merkezi Camii ve Giritli Hasan Ağa (Dört Eylül) Mescidi kalmıştı. Yapılan yarı final karşılaşmalarından sonra; Mehmet Akif ile Karakadı camileri rakiplerini geçip finale kaldı.

TURNUVANIN 3.’SÜ MÜFTÜLÜK MERKEZ CAMİİ OLDU
22 Ağustos Cuma günü, gerçekleştirilen son müsabakalarla turnuva noktalandı. İlk olarak, yarı final karşılaşmalarında yenilen ekipler; Müftülük Merkez Camii ile Giritli Hasan Ağa Mescidi takımları karşı karşıya geldi. Saat 18:00’de  başlayan müsabakayı Müftülük Merkez Camii, ‘3-0’ gibi net bir skorla kazanarak turnuvanın üçüncüsü oldu.

MÜSABAKALAR 50 DK ÜZERİNDEN OYNANDI
Sonrasında başlayan final müsabakasında atılan gol sayısı da, ortaya konan çekişme de daha fazla oldu ve finale yakışan bir müsabaka ortaya kondu. Karşılaşmayı Mehmet Akif Camii ‘4-2’ kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu. Karakadı Necmettin Camii ise 2. oldu. Turnuvada karşılaşmalarda hakemlik yapan isim Yaşar Avcu isimli imamı hatip oldu. Turnuvada tüm karşılaşmalar 50 dk üzerinden oynandı.

DERECEYE GİRENLERE KUPALARINI MÜFTÜ VERDİ
Final müsabakasının bitmesi ile hemen kupa törenine geçildi. Tire Müftüsü Salih Sağlam, İlçe Vaizi İlhami Akbulut’un da katıldıkları kupa töreninde ilk 3 dereceye giren takımlara kupaları Müftü Sağlam tarafından verilirken, ilk 6 takım oyuncularına ise birer adet tişört hediye edildi.



Editör: Haber Merkezi