Şubat ayı içerisinde Tire’de yapılan ortaokullar arası ‘Küçük Erkekler Basketbol Turnuvası’ tamamlandı.



Tire adına mücadele eden iki ekipten bir olan Kurtuluş Orta Okulu, geçtiğimiz günlerde yapılan grup finali sayılacak karşılaşmada Ödemiş temsilcilerinden 50. Yıl Orta Okulu’nu yenerek grubu şampiyon tamamladı. Kurtuluş Orta Okulu bu sonuçla, yakında İzmir’de başlayacak olan final turunda Tire’yi ve Küçük Menderes Havzası’nı temsil etme hakkı kazandı.



Basketbola olan ilgi ve sevginin her geçen gün arttığı Tire’de, okullarda oluşturulan basketbol takımları da bu sevginin büyümesine olumlu katkıda bulunmakta. Sportif etkinliklerde Tire’nin en başarılı okullarından biri olan Kurtuluş Orta Okulu, bünyesinde kurulan küçük erkekler basketbol takımı (5 ve 6. Sınıf öğrencileri), İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından orta okullar arasında organize edilen ‘İzmir Küçük Erkekler Basketbol Turnuvası’nın bölge elemeleri ayağını 1. olarak başarılı şekilde geçti.


6 TAKIMIN YER ALDIĞI GRUPTAN 1. ÇIKTI
18 Şubat’ta başlayan ve 28 Şubat’ta oynanan son karşılaşmalar ile son bulan basketbol turnuvasının tüm karşılaşmaları Tire Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Tire Kurtuluş Orta Okulu, grupta şu takımlarla mücadele etti: Tire Özel Bilgi Koleji, Ödemiş İmam Hatip Orta Okulu, Ödemiş 50. Yıl Orta Okulu, Ödemiş Dünya Orta Okulu, Ödemiş Orta Okulu. 


SON KARŞILAŞMADA EN GÜÇLÜ RAKİBİNİ “47-46” YENDİ
Oynadığı beş karşılaşmayı da kazanan Tire Kurtuluş Orta Okulu, son müsabakasında grup liderliği konusunda çekiştiği Ödemiş 50. Yıl Orta Okulu ile karşılaştı. Çok zorlu ve başa baş geçen karşılaşmayı, 1 sayı farkla “47-46” kazanan Tire temsilcisi, böylece grubunu lider tamamladı. Kurtuluş Orta Okulu basketbolcuları böylece hem Tire’yi, hem de Küçük Menderes Havzası’nı (Tire, Ödemiş, Bayındır, Kiraz ve Beydağ) İzmir’de yakında başlayacak olan büyük finallerde temsil etme hakkı kazandı.


“ÖĞRENCİLERİME OLAN İNANCIM TAM”
Öğrencilerinin elde ettiği bu başarıdan dolayı kendilerini tebrik eden Okulun beden eğitimi öğretmenlerinden Yüksel Şahin, “Çocuklarımız en güzel şekilde bu turnuvanın eleme finallerinin geçtiler. İzmir’de de güzel sonuçlar alacaklarına inancım tamdır. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi