Tire Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü görevine atanan Mustafa Koca, geçtiğimiz pazartesi günü göreve başladı.

 

Ercan ÇELİK

 

 Geçtiğimiz hafta görevden alınan Tire Gençlik ve Spor Eski Müdürü Mehmet Sürücü’den boşalan koltuğa, uzun yıllar Ankara’da görev yapan ve kariyeri boyunca spor camiasında yer alan eğitimci Mustafa Koca getirildi.

 

1974 yılında Tire’de dünyaya gelen Mustafa Koca, ilk ve ortaöğretimini Tire’de tamamladı. Ortaokul ve lise yıllarında spora merakı başlayan Koca, Tirespor’un 3. Ligte oynadığı 1990 ve 1992 yılları arasında profesyonel olarak TireSpor kadrosunda yer aldı. Daha sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nü kazanan Mustafa Koca, 1993 yılında eğitimi için Tire’den ayrılarak Ankara’ya yerleşti.

Üniversite yıllarında da profesyonel olarak birçok takımda santrafor olarak futbol oynayan Mustafa Koca’nın bazı liglerde gol krallığı da var. Profesyonel futbolu bıraktıktan sonra Ankara’nın güçlü takımı Gençlerbirliği’nin altyapısında teknik direktör olarak da görev yapan Mustafa Koca, Üniversite eğitiminin ardından Çankırı Şabanözü Lisesi’nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev aldı.

Çankırı ve Ankara’da öğretmenlik yapan Mustafa Koca, Tire Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü görevine atanarak, uzun yıllar sonra memleketi Tire’ye döndü.

 


“MEMLEKETİME HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYARIM”

Göreve başlar başlamaz yoğun bir tempoyla direk olarak çalışmalara başlayan Mustafa Koca, yaklaşan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesi Tire’deki çeşitli okullarda toplantılara başladı. Yoğun programı arasında ilk olarak HaberTire Gazetesi’ne konuşan Koca, uzun yıllar sonra memleketine dönmüş olmaktan sonra derece mutlu olduğunu belirterek, “Tire’de doğdum, Tire’de büyüdüm. Daha sonra uzun yıllar memleketimde ayrı kaldım. Ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz güzel Tireme hizmet etmek benim için onurdur. Bize layık görülen görevi en iyi şekilde yapmak için çabalayacağız. Uzun yıllar içinde bulunduğum spor camiasında edindiğim tecrübelerimi, Tiremizin gençleriyle paylaşmaktan onur duyacağım.” Dedi.



Tire Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’ne atanan Mustafa Koca’ya, HaberTire Gazetesi olarak başarılar diliyoruz.

 

Editör: Haber Merkezi