Tire Belediyesinin öncülüğünde gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan Uluslararası Dama Şampiyonası, Tarihi Bedesten’de başladı. Türkiye başta olmak üzere Lübnan, Kuveyt, Katar, ve Azerbaycan gibi çeşitli dünya ülkelerinden 120 sporcunun katıldığı şampiyona, Tireliler tarafından da ilgiyle takip edildi. Şampiyona’nın açılış müsabakası Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile Lübnan Dama Şampiyonu Fadi Umran arasında gerçekleşti. Başkan Çiçek açılış maçında Lübnanlı rakibi Umran’ı yendi. Toplamda 12 BİN TL para ödülünün olduğu turnuvanın ödül töreni ise 21 Ekim Pazar Günü gerçekleştirilecek.

ÇİÇEK: “HERKESE BAŞARILAR DİLİYORUM”

Şampiyonanın açılış töreninde konuşan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar diledi. Çiçek, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Dama sporu Tire’de sevilen bir spordur. Her kahvehanede en az bir dama tahtası vardır. Tire’de 185 tane kahvehane olduğu düşünülürse ilçemizde kaç dama sevdalısı var hesabını siz tutun. İnşallah 3 gün boyunca tarihi Bedesten’de güzel oyunlar seyreceğiz. Burada dünyanın dört köşesinden birbirinden kıymetli sporcular var. Ben düzenlediğimiz organizasyona katılan herkese başarılar diliyor, şampiyonamızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”

Editör: Haber Merkezi