Kurtuluş İlkokulu’nda sınıf öğretmeni Zekai Kolay ile Kurtuluş Ortaokulu’nda beden eğitim öğretmeni Yüksel İşlek, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapılan Avrasya Maratonu’na katıldılar.


Bu yıl 36.’sı yapılan, Vodafon’un sponsor olduğu ‘Kıtaları birbirine kavuşturan’ sloganıyla yapılan Dünyaların en önemli maratonlarından biri olan Avrasya Maratonu, hafta sonu İstanbul’da yaklaşık 150 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşti.
Dört farklı kategoride yapılan Avrasya Maratonu’nda her yaştan, her renkten insan yer aldı. Avrasya Maratonu; 1. kategoride  42 km 195 mt oluşan ‘maraton’ koşusu, 2. kategoride 15 km’den oluşan ‘yarı maraton’ koşusu, 3. kategoride 10 km’dan oluşan ‘uzun mesafe koşusu’ ve 4. kategoride ise 8 km’den oluşan ‘halk yürüyüşü’ aşamalarından oluştu. 
Bu yıl rekor katılımın yaşandığı Vodafon Avrasya Maratonu’nda, sadece koşu kategorilerine 28 bin sporcu katıldı. ‘Halk Yürüyüşü’ kategorisi ile birlikte toplam katılım sayısının 150 bini geçtiği tahmin edilmekte.
TİRELİ ÖĞRETMENLER 15 KM KOŞTU
Dünyanın sayılı maratonları arasında yer almış durumda olan ve sadece katılımın bile sporcular arasında ayrıcalık sayıldığı bu maratonun, 2. Kategorisinde bu yıl iki Tireli hemşehrimiz de yarıştı. Tireli iki öğretmen arkadaş, bu önemli organizasyonda rol aldı, yer aldı. 15 km’lik yarı maratonda yarışan Kurtuluş İlkokulu sınıf öğretmeni Zekai Kolay ile Kurtuluş Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Yüksel İşlek, bu güzel heyecanı ve mutluluğu yaşadıktan sonra Tire’ye geri döndüler.
Daha önceki gün Tire’ye gelen iki öğretmen, daha şimdiden gelecek sene yapılacak olan Avrasya Maratonu’nun gelmesini iple çekmeye başladılar bile. Yaşadıkları bu  deneyimin çok önemli ve güzel olduğunu belirten öğetmenler duygularını şu şekilde dile getirdiler. 
“SENEYE YİNE ORADAYIZ !”
Yüksel İşlek; “Yarışmadan ziyade, orada bulunmak ve o güzelliği paylaşmak, o anları yaşamak çok güzeldi. Farklı biri deneyimdi. Önümüzdeki yılda yine katılmayı, aynı duyguları tekrar yaşamayı istiyoruz.” dedi.
Zekai Kolay; “Böyle bir yarışmada ilçemizi temsil etmek, gençlerimize ve öğrencilerimize bu mutluluğu anlatmak, onlarla paylaşmak bizim için çok önemliydi. Bizim açtığımız bu yoldan umuyorum, Tireli tüm sporseverler ve gençler devam eder. Bunu diliyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi