Bağımsız Eğitim Sen Tire İlçe Başkanı Resül Kara, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında, Doğu Türkistan’da soydaşlarımıza yapılan zulmü lanetledi.
Ercan ÇELİK


Tire’nin en aktif sendikalarından biri olan Bağımsız Eğitim Sen, Doğu Türkistan’da yaşanan zulme seyirci kalmadı ve yayınladığı bir basın açıklamasıyla bu zulmü lanetledi. Resül Kara’nın yaptığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı;

“Türkiye’nin komşularında meydana gelen olaylar içimizi, yüreğimizi yeterince acıtıyor…
Ramazan günü, çocuk, kadın, yaşlı demeden ve hedef gözetmeden insanların başına bombaların yağdırılıyor…
Pazar yerlerine, ibadethanelere, alışveriş merkezlerine, okullara ve hastanelere intihar saldırıları düzenleniyor…
Sadece evler değil koca koca mahalleler, hatta şehirler bile içindekiler ile birlikte yok ediliyor…
Caniler bazen devlet,  bazen örgüt…
Bu terörist devlet ve örgütler  karşısında sadece aciz değil aynı zamanda seyirci kalan uluslararası kuruluşları, devletleri, insan hakları kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini kınıyor ve lanetliyoruz.
Suriye’de yaşanan iç savaşa, üç milyon nüfusun mülteci olmasına, devletin kendi halkına ve kendi şehirlerine bomba yağdırmasına seyirci kalanları kınıyor ve lanetliyoruz.
Irakta Amerikan işgali ile başlayan, bir milyonun üzerinde insanın canını alan, Ortadoğu’nun ve İslam Dünyasının başına bela olan emperyalist ülkeleri, petrol yağması için yüz binlerce insanın kanına kasteden şirketleri ve bulanık suda balık avlamaya çalışan maşalarını, yerden mantar gibi biten insan kasabı işbirlikçi örgütleri ve onlara destek verenleri kınıyor ve lanetliyoruz.
Dünyanın gözü önünde, bir başka ülkenin toprağının, binlerce yıllık Türk yurdu Kırım’ın ilhakına göz yumanları, sessiz kalanları kınıyor ve lanetliyoruz.
Asimilasyon politikasının akıl almaz ve acımasızca yürüten, 500 yıl sonra bu kez Doğu Türkistan’da hortlayan, temel  hak ve özgürlükleri yeni Engizisyon yöntemleri ile yok eden; ibadetlere  ve kılık kıyafetlere, mesken masuniyetine e fiilen müdahale edin, kadın- erkek, yaşlı-genç  demeden devlet terörü ile insanlığı ezen  Çin zulmünü kınıyor ve lanetliyoruz.
Dün Bosna ve Karabağ’daki, bugün Arakan’daki, Orta Afrika ülkelerindeki, kıyımları kınıyor ve lanetliyoruz.
Ortada gözükmeyen bilmem ne örgütlerini; para, çıkar ve iktidar uğruna sessizliğe gömülen devletleri ve utangaç ifadelerle yarım ağız kınama ile konu geçiştiren sözde İslam ülkelerini kınıyor ve lanetliyoruz.
Sessizlikleri ile canilikleri, katliamları ve temel insan hakkı ihlallerine örtülü onay veren Birleşmiş Milletleri, uluslararası kuruluşları kınıyor ve lanetliyoruz.
Ve dünyanın neresinde olursa olsun masum insanları hedef alan saldırıları, insan hakları ihlallerini ve kim olursa olsun bu ihlallere seyirci kalan dilsiz şeytanları kınıyor ve lanetliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi