Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile B sınıfı ehliyete sahip olanlar, belirli koşullar dahilinde 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanılabilecek. Buna göre; B sınıfı sürücü belgesi ile her türlü ticari faaliyette kullanılan motosikletler hariç olmak üzere A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletler de kullanılabilecek. Ancak sadece B sınıfı ehliyet sahibi olmak yetmiyor.

Bakan Yumaklı, Tire Süt Kooperatifi’ni ziyaret etti Bakan Yumaklı, Tire Süt Kooperatifi’ni ziyaret etti

Yayımlanan yönetmeliğe göre; deneyim bakımından en az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak, gereken sağlık şartlarını taşımak ve daha önce sürücü belgesi geçici veya daimi olarak geri alınmamış olmak koşullarıyla, belirlenen direksiyon eğitimi dersini tamamlayarak uygulama sınavında başarılı olunması ve buna dair Milli Eğitim Bakanlığı’nca düzenlenen A1 sınıfı sertifikanın sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmesi halinde 125 cc'ye kadar olan motosikletler kullanılabilecek.

HÜSEYİN KIRLI

B Sınıfı ehliyetle 123 cc motosiklet kullanabilmek için sürücü kurslarına kayıt zorunluluğu vardır. Adaylar 6 saatlik direksiyon eğitimi ve akabinde direksiyon sınavına tabi tutulacak. Bu eğitimlerden başarıyla geçen adaylar vergisiz bir şekilde 125 cc motosiklet kullanma yetkisine sahip olacak.

Editör: Ergün Çelik