Ercan ÇELİK

31 Mart Yerel Seçimleri’ne sayılı günler kala partiler ve adaylar seçim çalışmalarını sürdürürken, TİP Milletvekili Adayı Ali Haydar Öztürk’ün açık şekilde CHP Adayı Hayati Okuroğlu’nu desteklemesi kriz yarattı. TİP Tire İlçe Başkanlığı geçtiğimiz gün Ali Haydar Öztürk’ü, Hayati Okuroğlu’na destek verdiği için kesin ihraç talebiyle disipline sevk etmişti fakat Öztürk bugün yaptığı açıklamada, zaten istifa ettiği partinin kendisini disipline verdiğini söyledi.

Tire Belediye Meclisi’nde koltuk dağılımı belli oldu Tire Belediye Meclisi’nde koltuk dağılımı belli oldu

Konuyla ilgili açıklama yapan Ali Haydar Öztürk, şunları söyledi; “16.03.2023 Tarihinde üye olduğum Türkiye İşçi Partisin’den 05.03.2024 tarihinden istifa etmiş bulunmaktayım.

İstifa sürecimden sonra TİP İlçe Başkanlığı üye olmadığım parti de disipline verildiğimi gülümseyerek öğrendim.

İstifa etme sebebim ilçemiz Tire’de Cumhur İttifakı ve İyi parti belediye başkan adayları karşısındaki en güçlü aday olan Cumhuriyet Halk Partisi adayı Sayın Hayati OKUROĞLU’na olan desteğim TİP Tire İlçe Başkanlığının desteklenmemesi ve bu durumu hazmedemeyip rahatsız olmasıdır.

TİP üyesi olduğum dönemde parti yönetimi dahil bir adayın konuşulup danışılmadığı,tepeden gelme,halkta karşılığı olmayan bir aday çıkartıldığı için ve en önemlisi CHP adayı Hayati OKUROĞLU’nun  oylarını bölme çabası bu kararı almama sebep olmuştur.

TİP’e üye olan ve oy veren yoldaşlarımız “oy bölünmesin ve oylarımız boşa gitmesin” düşüncesiyle CHP adayı Hayati OKUROĞLU’na destek olarak bu zihniyete en güzel cevabı sandıkta verecektirler.

Saygılarımla.”

Editör: Ercan Çelik