Okul seçimi yapılırken verilecek doğru karar, anne babalardan çok, çocuk için doğru karar olmalıdır. Verilecek bu karar sonucunda çocuğunuz belki yıllarca aynı yerde eğitimine devam etmek durumunda kalacak, uzun veya kısa süreli de olsa bu ortam çocuğu birçok şekilde etkileyecektir
Her aile çok doğal olarak, çocuğunun en nitelikli ve en ideal okul imkanlarından yararlanmasını ister. Ancak her aile için en ideal kavramıyla algılanan özellikler farklılık gösterir. Burada önemli olan “çocuğun, ailenin hayalindeki, idealindeki gibi değil de, gerçekte olduğu gibi kabul edilmesi gereklidir ki hem çocuk hem de anne-baba hayal kırıklığı yaşamasın.
Çocuğa eğitim ve öğrenim imkanı sunan eğitimcinin özellikleri çok önemlidir ve bir okulun başarısı eğitimcileri ile sınırlıdır.
Seçilen okulun mükemmel koşulları, sınıf ortamında bire bir öğretmenle yaşanan olumsuzluklar doğrultusunda önemini yitirebilir. Öğretmenlerin, çocuğun dersi sevmesi, çalışma alışkanlığı kazanması ile sahip olacağı değer yargıları ve tutumlarında üzerinde etkisi olacağı unutulmamalıdır. 
 Okulun geçmişteki akademik başarısı bize verdiği eğitimin akademik yönü hakkında genel bir bilgi verecektir.
 Çocuğunuzun çok yönlü yetişmesini istiyorsanız, okulun sosyal etkinlik olarak neler yaptığına dair bilgiler alınız
Öğrencinin kendisini ait hissettiği okulda başarısı artacaktır. Sizin ve çocuğunuzun yaşam koşullarına, beklentilerine en uygun olan okulu seçmeniz başarıyı arttıracaktır.
Son olarak şunu belirtmek isterim ki; evet maddi imkanlar başarıya ulaşmayı kolaylaştırmaktadır, hangi okul olursa olsun, ister devlet ister özel, çocuğunuzun içinden ders çalışma isteğinin gelmesini sağlayacak ortamları hazırlamanız çocuklarımıza yapacağımız en önemli yardımdır. Ailenin çocuğa yaklaşımı burada çok önemlidir. Bu sağlandığı taktirde yukarıda saydığımız faktörler de olursa herşey çok daha kolay olur. “İçinden gelerek çalışma” olmadığı taktirde, öğrencinin baskı ve zorlamalar ile okula gelmesi başarıyı olumsuz etkileyecektir.
"GELECEK GENÇLERİN, GENÇLER İSE ÖGRETMENLERİN ESERİDİR."
                                                                                M.KEMAL ATATÜRK