Ercan ÇELİK
 

Tire’de 23 Nisan Coşkusu Tire’de 23 Nisan Coşkusu

Tire’de bindikleri eşeği motosiklete bağlayarak çeken ve bu anları sosyal medyada paylaşan 2 kişi jandarma tarafından gözaltına alınmıştı. Konuyu yakından takip Hayvan Hakları Koruma Federasyonu Tire Temsilcisi Seher Kul, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İzmir Tire Dallık köyünde eşeğin üzerine binip motora bağlayarak kilometrelerce koşturan ve üzerinden hiç inmeden çay keyfi yaparak, kulaklarını sündüre sündüre vites değiştirdiğini gösteren şahıslarla ilgili adli ve idari süreç başlatılmış, gözaltına alınmıştır.

Eşek çiftçi koruma malları tarafından koruma altına alınarak, Tire belediyesi veteriner işleri müdürlüğü tarafından bakımı üstlenilmiştir.

Talebimiz ile talimat verip şahıslarla ilgili gereğini sağlayan Tire Kaymakamı Sn. Fatih Çobanoğlu’na, Tire İlçe tarım müdürü Mustafa Evran’a, Tire Jandarma Komutanlığına, Tire çiftçi malları koruma müdürlüğüne, Tire belediyesi veteriner işleri müdürlüğüne, teşekkür ederiz.

İlçemizdeki tüm canlıların eşit yaşam hakkına sahip olduğunu belirterek bu vahşeti gerçekleştirenleri ve göz yumarak, ortağı olanları da kınıyoruz.”

Editör: Ercan Çelik