Sosyal Bilimler Öğretmen Melahat Aksoy Müdür Yardımcısı Kadir KARADABAN'ın sunuculuğunu yaptığı törenler yine Uygulama İş eğitimi Müdür Yardımcısı Müzik Öğretmeni Ali ÇELİKSES tarafından yönettiği Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. 

        Törenlere Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut, İlçe Emniyet Müdürü Engin Tetik, Garnizon Komutanı Per. Yzb. Adem Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Geliş ve diğer protokol üyelerinin de hazır bulunduğu törene vatandaşların ilgisi büyüktü.

KAYMAKAM TANRISEVEN: ''BU VATAN ASLA SAHİPSİZ DEĞİLDİR'

        Törende bir konuşma yapan Kaymakam Tanrıseven'in sözleri güne damgasını vurdu. Darbe girişimini duyar duymaz “Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir; Çetelere teslim olmaz” diyen mesaj yayınladığını belirten Kaymakam Tanrıseven; ''Allah’a şükür, Milletimiz çetelere teslim olmadı ve hainlere gerekli dersi verdi'' dedi.

    Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi: “Asla unutmamamız ve unutturmamamız gereken 15 Temmuz hain darbe girişimi; demokrasimiz başta olmak üzere Ülkesine, Devletine, Anayasal düzene bağlılığından ve özgürlüğünden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil Milletimizin güçlü duruşu ve yazdığı kahramanlık destanı ile püskürtülmüştür. Ay-Yıldızlı al bayrağımızın altında toplanan ve 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları meydanlarda, Yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper eden yüce Millet bu hain girişimi vatansever kamu görevlileri ve güvenlik güçlerimizle birlikte canları pahasına kanlarını dökerek engellemiştir. Günler ve geceler boyunca tuttukları demokrasi nöbetleri ile de ''BU AZİZ VATAN SAHİPSİZ DEĞİL'' mesajını tüm dünyaya emsali görülmemiş bir biçimde bir kez daha haykırmıştır.”

    Kaymakam Tanrıseven'in konuşmasının ardından Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Selda DUMAN ''Millete Bakın Hele'' şiirini, İrem BECERİK ''Millet Var Millet Üstünde ve 15 Temmuz Destanı'' şiirlerini seslendirdi.
Tire Belediye Bandosu tören alanında hazır bulunduğu törenler Milli birlik ve beraberlik mesajlarının vurgulandığı etkinliklerle tamamlandı. 
 

Editör: Haber Merkezi