HSYK tarafından yapılan en son atamalarla, Alaşehir Cumhuriyet Savcılığı görevinden Tire Cumhuriyet Başsavcılığı görevine terfi alarak atanan, ilçemizin yeni Başsavcısı Fatih Geliş, dün görevine başladı. 


Yeni yılın ilk ayında HSYK tarafından yapılan açıklama ile birçok hakim ve savcının görev yeri değiştirilmiş, yeni atamalar yapılmıştı. HSYK’nın son atamalarıyla ilçemiz Başsavcılığı makamında da bir değişiklik olmuştu. Boşalan Başsavcılık makamına, Alaşehir Cumhuriyet Savcısı Fatih Geliş atanmıştı.

 
YENİ BAŞSAVCI DENİZLİLİ, İSTANBUL HUKUK MEZUNU
Ataması olduktan sonra bir süre tayin izni kullanan ilçemizin yeni Başsavcısı Fatih Geliş, dün itibarı ile yeni görevine başladı. Terfi ederek Cumhuriyet Başsavcısı olan Fatih Geliş, 1980 Denizli doğumlu. Evli ve iki çocuk babası olan yeni Başsavcımız, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 

TİRE 4. GÖREV YERİ
Tire Cumhuriyet Başsavcısı Geliş, sırasıyla Isparta’nın Sütçüler, Gaziantep’in Islahiye ve Manisa’nı Alaşehir ilçelerinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptıktan sonra 2015 yılı Şubat ayı itibarı ile 4. görev yeri olan Tire’de adalet mekanizmasının doğru işlemesi için görevine başladı. 

“TİRE’DE ADALETİN İŞLEMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ, ALLAH UTANDIRMASIN”
Tire’ye ilk kez gelen yeni Başsavcı, kenti beğendiğini yapılaşma ve kentleşme anlamında planlı ve tertipli bulduğunu belirtti. Başsavcı Geliş, Tire ile ilgili gözüne çarpan ilk sıkıntılı durumun ise otopark sorunu olduğunu söyledi. Geliş, yeni görevi ile ilgili düşüncelerini, “İnşallah Tire’de adaletin en iyi şekilde işlemesi için elimizden geleni yapacağız. Allah utandırmasın.” şeklinde kısaca açıkladı.

Editör: Haber Merkezi