Tire’nin “Büyükşehir Yasası” ile İzmir Büyükşehir Belediyesi mücavir alanına girmesi sonrasında, vatandaşlar Büyükşehir Belediyesinin verdiği hizmetlerden de bir bir faydalanmaya başlamıştı. Bu hizmetlerin en önemlisi olan ESHOT ulaşım hizmetleri, yaklaşık 2 yıldır sürmekte. 

ZAMAN GEÇTİKÇE ESHOT HİZMETİ DAHA ÇOK TANINMAYA VE KULLANILMAYA BAŞLANDI
İZBAN hattının önce Tepeköy’e, sonrasında da Selçuk’a uzatıldığı İzmir’de Tireli vatandaşların en yakın İZBAN noktası olan Tepeköy’e ve oradan da İzmir’in her noktasına raylı sistemle ulaşması için başlatılan karşılıklı “Torbalı-Tire” ve “Tire-Torbalı” ESHOT seferlerine olan ilgi gün geçtikçe artmakta.
Verilen hizmetten memnun olan Tireli vatandaşlar, nüfusu ve ihtiyaçları gün geçtikçe artan Tire’de ESHOT hizmetlerinin zamanla yetersi kaldığını, ek sefer veya yoğunluğun olduğu saatlerde uzun otobüslerin kullanılması yönünde ek hizmet tedbirleri istemeye başladı.

VATANDAŞ ESHOT’TA OLAN İSTEKLERİNİ SIRALADI
Bu vatandaşlardan biri olan ve sık sık ESHOT araçlarını kullanarak ulaşımını sağlayan Kemal Meydeş, bu konudaki istek ve taleplerini bir Tireli olarak dile getirdi. Meydeş şunları söyledi: “Tire ile Torbalı arasında karşılıklı olarak sabah 4 öğleden sonra 4 sefer yapılmakta. Aradaki 6 saatlik kısımda sefer yapılmamakta. Bu boşluğun olduğu saatlere de uygun gelecek şekilde sefer konulması lazım. Daha önce ESHOT araçları Tepeköy garajına gidiyordu. Şimdi Torbalı merkezde de dolaşarak mesafeyi ve dolayısıyla süreyi de uzatıyor. Bu yüzden de sefer saatleri arasındaki süre farkı uzun kalıyor. 
Bazı günlerde ve saatlerde yolcu yoğunluğu yaşanıyor. Vatandaşları en az 30 dk süren yolculuğu ayakta yapmak zorunda kalıyor. Misal Salı günleri 15:30 aracında yer sorunu oluyor. İzmir’den Tire’ye Pazar yapmaya, gezmeye gelen vatandaşlar geri dönerken sorun yaşıyor. 
Ayrıca Bayındır, Selçuk gibi ilçeler ‘mahalle’ statüsünde, Tire ise ‘İlçe’ statüsünde sayılarak, Tireli vatandaşlar ulaşım hizmetini alırken iki katı fazla ücret ödemek zorunda kalıyor. Bu dengesizliğin düzeltilmesi gerekir. Sadece Torbalı’ya değil, Ödemiş, Selçuk gibi komşu ilçelere de Tire’den ESHOT seferleri konulması gerekir.”
 

Editör: Haber Merkezi