İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik ekiplerinin, ‘S’ plaka uygulamaları yüzünden kabus dolu günler geçirdiklerini belirten servisçiler aldıkları karar doğrultusunda sabah saatlerinde Bekleme mevkiinde toplandı. Korna çalarak Cumhuriyet Meydanı’na gelen konvoy burada tek şeridini trafiğe kapatıp basın açıklaması yaptı. Servisçiler, Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer ile makamında görüşüp sorunlarına çare bulunmasını istedi. Eylem sırasında güvenlik güçleri trafiğinin aksamaması için geniş tedbirler aldı.

 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın genelgesine göre,“D-2” belgesine sahip herkesin servis hizmeti yapabildiğini ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu kararı tanımadığını ifade eden servisçiler, “Okul ve fabrika servisi yapıyoruz. Mart ayının başından buyana yaklaşık 20 arkadaşımıza ceza kesilerek araçları trafikten men edildi. Sadece bu sabah 7 servis aracına 2 bin 532 lira ceza keserek, trafikten men ettiler. Tire’nin sokaklarında yakalanmamak için ekiplerle köşe kapmaca oynuyoruz. Servisteki yolculardan utanıyoruz. Biz ne hırsızız ne de uyuşturucu kaçakçılığı yapıyoruz. Sadece ekmeğimizin derdindeyiz. İlçelerde bir an önce ‘S’ plaka ihaleleri açılmalı. 175 bin lira + KDV üzerinden İzmir merkezde açılan ihalelerde ‘S’ plakalar 300 bin liraya kadar alıcı bulabiliyor. En az 5 bin kişi müracaat ediyor. Hangimiz bu paraları verebilir? Tire genelinde toplam 43 adet ‘S’ plaka var. Fakat en az 100 kişi servis taşımacığı yapıyor. Son derece yetersiz. Zaten ‘S’ plaka sahiplerinden 10 tanesi burada değil. Bu iş ranta dönüştü. Parası plan plakayı alıyor. Komşu ilçelerdeki  ‘S’ plakalı araçlar ise birbirlerinin ilçelerine yolcu taşıyamıyor” şeklinde konuştular. Eyleme, Tire Otobüsçüler Odası Başkanı Zeki Sessiz, Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay ile çevre ilçelerden gelen çok sayıda servis şoförü destek verdi.

 

Tire Otobüsçüler Odası Başkanı Zeki Sessiz ise “Servisçi esnafımız çok mağdur durumda. Aynı gün içinde 10 bin lira ceza kesilenler var. Zabıta trafik ekipleri Tire OSB’nin önünde bekleyip gelen geçene ceza yazıyorlar. Servisçilerin, araçları 60 gün süreyle bağlanıyor. Yediemin ile çekme paralarını bile ceplerinden ödüyorlar. Gerekirse İzmir’de eylem yapıp sesimizi Büyükşehir’e duyuracağız” dedi.


 

Editör: Haber Merkezi