Ramazan ayı için milyonlarca kişi geri sayıma başladı. Recep ayının sona ermesi ve Şaban ayına girilmesinin ardından Ramazan ayı için de heyecan arttı. Her yıl dua ve ibadetlerle geçirilen bu mübarek ayda sofralarda yine Ramazan Pidesi yer alacak. Peki Ramazan Pidesi bu yıl Tire’de kaç liraya satılacak? Tireli Fırıncılar 2018 yılı Ramazan pidesinin fiyatını belirlemek için bir araya geldi.

250 GR RAMAZAN PİDESİ 1,50 TL’DAN SATILACAK

Geçtiğimiz günlerde Tireli fırıncılar Ramazan pidesinin fiyatını belirlemek için bir araya geldi. Geçen yıla oranla maliyetlerin çok arttığını söyleyen fırıncılar normal şartlarda 250 gr. Ramazan pidesinin en az 2 TL’den satılması gerektiğini söyledi. Fırıncıların toplantısından net bir sonuç alınamazken bu yıl da Ramazan pidesi fiyatının değişmeyeceği, geçen yılki fiyat olan 1,50 TL’den satılması bekleniyor.

MALİYETLER YÜKSELDİ

Konuyla ilgili HaberTire Gazetesi’ne konuşan Ekmek Teknesi Sahibi Semih Arslan, geçtiğimiz yıllara göre maliyetlerin yükseldiğini söyledi. Diğer şehirlerde pidelerin çok yüksek fiyatlara satıldığını ifade eden Semih Arslan, açıklamalarının devamında; “Bizler Tireli fırıncılar için vatandaşlarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Ramazan ayı bereket ayıdır. Pide de Ramazan ayının en önemli sembollerinden biridir. Bu yüzden tüm Tireli vatandaşlarımızın kolayca Ramazan pidesini alabilmesi için şartlarımızı zorlayacağız.

Editör: Haber Merkezi