Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, vaka sayısının her geçen gün arttığı koronavirüse karşı Tire’de alınan tedbirleri açıkladı. Toplum olarak birlik ve beraberliği ihtiyaç duyulduğunu belirten Çobanoğlu, toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı. Sosyal medya üzerinde hızla yayılan asılsız bilgi kirliliğine de değinen Çobanoğlu, vatandaşların sadece yetkili ağızlardan yapılan açıklamaları takip etmeleri gerektiğini söyledi.

‘ASILSIZ PAYLAŞIMDA BULUNMAK SUÇTUR’

Yaptığı açıklamalarda sosyal medya paylaşımlarına dikkat edilmesi gerektiğini yineleyen Çobanoğlu; “Vatandaşlarımız sosyal medya üzerinde her duyduğuna ve her gördüğüne inanmamalı. Salgın hastalıkla ilgili WhatsApp grupları arasında ses kayıtları ve video kayıtları dolaşıyor. Bu kayıtların neye ve kime hizmet ettiği belli değil. Burada vatandaştan ricamız kulaktan kulağa yayılan bilgilere değil devletin yetkili kişilerinden aktarılan bilgilere itibar etmeleridir. Devletimiz sosyal medya paylaşımlarını kontrol ediyor. Sosyal medyada gerçeği yansıtmayan, halkı paniğe sevk edecek nitelikte paylaşımlar yapmak suçtur. Bu süreçte teyit edilmemiş bilgilerin kesinlikle paylaşılmaması gerekiyor.

DOLANDIRICILARA DİKKAT!

Maalesef bu sıkıntılı süreçte bile insanlarımızı dolandırmaya çalışan art niyetli kişiler var. Sağlık Bakanlığı’ndan aradıklarını söyleyerek özellikle yaşlılarımıza yönelik çeşitli dolandırıcılık yöntemleri uyguluyorlar. Bu gibi durumla karşılaşan vatandaşlarımız hemen polisi yada jandarmayı arayarak ihbarda bulunsunlar.

İBADETLER EVDE YAPILACAK

Diyanet işleri Başkanlığımız bu süreçte cemaatle namaz kılmanın uygun olmadığını açıkladı. Yaşlılarımız ve özellikle risk grubunda olan vatandaşlarımızın mümkün olduğunca camilere gitmemesini istiyoruz. İbadetlerimizi bu süreçte evlerimizde yaparsak halk sağlığı açısından çok daha uygun olacaktır. Zaten evlerden dışarıya çıkmayın çağrımız, ibadetlerin de evde yapılması konusunu içeriyor.

TİRE’NİN HAZIRLIĞI TAM

Başından beri Tire ile ilgili önlemleri alıyoruz. Büyükşehir ve İlçe Belediyemizle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. İlçedeki tüm kamu kurumlarının dezenfektasyonunu yaptık. Personellerimizden izin kullanmak isteyenlere izinlerini veriyoruz. Bakanlık genelgesindeki hamile, kronik rahatsızlığı bulunan personellere idari izin verildi. Devlet hastanemiz, sağlık personellerimiz hazır.

Editör: Haber Merkezi