Geçtiğimiz aylarda Jandarma bölgesinde (Tire’nin kırsal bölgeleri) başlanılan mobese kamera yerleştirme çalışmalarının ardından şimdi de emniyet bölgesi olan (Tire ilçe merkezi) yerlere mobese kamera yerleştirme çalışmaları başlatıldı.


Ercan ÇELİK


Tire Kaymakamlığı’nın talebi ve gayretleri ile İzmir Valiliği tarafından başlatılan Tire ilçesi kırsal alanına ve ilçe merkezine mobese kamera takma inşat çalışmalarının kırsal alan ayağı 15 gün içinde tamamlanmak üzere. İlçe kırsalının farklı stratejik noktalarında bulunan karayollarının bağlantı yerlerine yerleştirilen 20 adet son teknoloji  kamera yakında hizmet vermeye başlayacak. Öte yandan ilçe merkezine de yine aynı teknolojik özelliklere sahip olan 70 adet kameranın montajı için önceki gün ilk kazma Bekleme Mevkiinde vuruldu.


İLÇE MERKEZİNE 70 KAMERA YERLEŞTİRİLECEK
Kaymakam Hüseyin Ergi, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Serhan Varol, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi’nin de hazır bulunduğu ilk noktadaki çalışmaların başlatılma anında, hep birlikte “Hayırlı, uğurlu olsun” dileklerinde bulunuldu. Kaymakam Ergi, ilçe merkezinde başta an artel bulvar, cadde ve sokaklar olmak üzere, Tire’nin stratejik noktalarına, tüm giriş ve çıkışlarına bu kameraların monte edileceğini belirtti. 



Yerleştirilecek olan 70 kameranın; 53 tanesi sabit, 13’ü hareketli, 4’ü ise plaka tanıma sistemli olacak. Bu kameralar; bir noktada ‘tak’a (geçitli kemer), diğer noktalarda ise kurulacak olan 6 mt yüksekliğindeki direklere monte edilecek. Tire ilçe merkezine tüm bu kameraların yerleştirilmesi için yaklaşık 10 km’lik bir uzunlukta kazı çalışması yapılacak. 


“TİRELİLER GÜVENLİĞİN SAĞLANMASI NOKTASINDA, TEKNOLOJİNİN NİMETLERİNDEN FAYDALANACAK”
Kurulacak olan mobese kamera sisteminin ilçenin güvenliği ve gerçekleşen suçların çözümü noktasında çok önemli olacağını belirten Kaymakam Hüseyin Ergi, “Teknolojinin nimetlerinden emniyetimizde faydalanacak. Huzurlu bir kent olan ilçemiz, gerek kırsal, gerek se kent merkezine kurulacak olan bu kameralarla suça yönelen şahısların bir daha düşünmesine sebep olması açısından caydırıcı da olacaktır. Ayrıca başta trafik kazaları ve adli olaylar olmak üzere çeşitli suç vakalarının çözülmesinde önemli bir delil kaynağı olacaktır. Ayrıca kabloların döşeneceği hattı biz açtığımız için, kimseye hat kirası vermek zorunda da kalmayacağız. Bu da devletin cebinde kar olarak kalacaktır.” Şeklinde konuştu.



Editör: Haber Merkezi