Tire Engelliler Derneği Başkanı Şennur Aygün'ün Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına  çelenk sunmasının ardından etkinlikler Tire Hangar Çok Amaçlı Düğün Salonunda devam etti. 


Programda konuşma yapan Aygün,engellilerin karşılaştıkları problemlerden ve çözüm önerilerinden bahsetti. Aygün kendilerine destek olan kurum ve kuruluşlara da teşekkür etmeyi ihmal etmedi.


BAŞKAN DURAN "AMACIMIZ ENGELSİZ KENT BAYRAĞINI TİRE'YE DİKMEK
Programda Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da konuşma yaptı. Konuşmasında engelli yerine dezavantajlı demeyi tercih eden Başkan Duran  amaçlarının "Engelsiz Kent Bayrağını" Tire'ye dikmek olduğunu söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte dezavantajlı bireyler için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Duran " Bu çalışmalar kapsamında dezavantajlı bireylerimize hizmet birimi kurmak için büyükşehir belediyesi ile birlikte çalıştaylar düzenlemekteyiz. İlçemizde, Belediyemiz ve bağlı bulunan işletmelerde fiziki şartları dezavantajlı vatandaşlarımızın için yeniden düzenliyoruz. Sadece bugün değil yılın 365 günü onlarla birlikteyiz. Engelsiz Kent Tire hayalini hep birlikte gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi. 


KAYMAKAM ÇOBANOĞLU "SİZE SÖZ VERİYORUM BIR SONRAKİ YILA KADAR TİRE'DE EN AZ BİR ENGELİ KALDIRACAĞIZ"
Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ise engelli vatandaşlarımızın sorunlarının son 20 yıla kadar önemsenmediğini söyleyerek "Son dönemde gerek devletimiz gerek yerel yönetimler güzel çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar belki dünya standartlarında olmayabilir ama gerçekten  ciddi çalışmalar yapılıyor ve daha da yapılacaktır. Tire Kaymakamı olarak söz veriyorum önümüzdeki yıl en az bir engel onlar için kalkacak söz veriyorum" diyerek sözlerine şöyle devam etti ;" Akıldan çıkarmamak lazım onlar engelini kendi seçmedi ama doğuştan ama sonradan bu sıkıntılara sahip oldular. Onlar bizden farklı değil bizler de engelli adayıyız. Bu acınası bir durum değil onları el üstünde tutmalı ve hayatlarını kolaylaştırmalıyız"


Protokol konuşmalarından sonra programda Halk Eğitim Merkezi 23 yaş üstü engelliler korosu konser verdi. Birbirinden güzel şarkıları seslendiren koro üyelerine katılımcılar da alkışlarıyla eşlik etti. Mini konser sonrası engelli öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu. Programda engelli öğrenciler halk oyunları gösterisinde bulundu. Program Tire Belediyesi'nin verdiği öğle yemeği ile sona erdi. 


KİMLER KATILDI 
3 Aralık Engelliler günü programına Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, eşi Necibe Duran, Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Kadir Çetin, Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Delikanlı, Tire Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adnan Güven, İzmir BŞB Tire Yerel Hizmetler Müdürü Leyla Gürsel, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Duygu Hazırol, okul müdürleri,öğretmenler, engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi