Dar ve virajlı olması nedeniyle çok sayıda ölümlü kazanın meydana geldiği 20,5 kilometrelik Tire-Belevi yolunu TBMM’de birçok kez dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in sözlü soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yolun yapımıyla ilgili bilgi verdi. 


“2019 YILI SON ÇEYREĞİNDE TAMAMLANACAK”
TBMM’de Atila Sertel’in sözlü soru önergesini Meclis kürsüsünden yanıtlayan Bakan Arslan, şunları söyledi:
“Toplam 20,5 kilometre uzunluğundaki Belevi-Tire yolu işine 5/4/2017 tarihinde başlanılmış, Belevi Gölü'nün zemin ıslahı ve dolgu çalışmaları yapılmıştır. Ancak kesinleşen ihale kararına karşı yapılan itiraza istinaden Ankara 17. İdare Mahkemesinde açılan dava sonucu ilgili mahkeme tarafından verilen 2017/543 sayılı yürütmenin durdurulması Kararı gereğince 29/6/2017 tarihinde iş durdurulmuş olup yapılan değerlendirmeler sonucunda yeni yükleniciyle 22/9/2017 tarihinde sözleşme imzalanmış ve 6/10/2017 tarihinde iş yeri teslimi yapılarak yapım çalışmalarına yeniden başlanmıştır. İşin proje bedeli 73 milyon 500 bin Türk lirası olup 2019 yılı son çeyreğinde tamamlanması hedeflenmiştir.”
Bakan Ahmet Arslan’ın konuşması sırasında CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in yolun Tire’nin Kurtuluş günü olan 4 Eylül 2018’de açılacağına dair verdiği sözü hatırlatması üzerine Bakan Arslan, “Söz de verdim ancak ben söz verdiğimde mahkemenin devam eden işi durduracağını, sözleşmeyi bitirerek tasfiye yapacağımı, yeni bir firmaya vereceğimi, onun yeniden başlayacağını bilemiyordum” diye konuştu. 
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de daha fazla can kaybının yaşanmaması için yolun bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi. 

Editör: Haber Merkezi