Ercan ÇELİK

 

Yolun dar ve virajlı olmasından dolayı yaşanan trafik kazalarında birçok Tirelinin hayatını kaybettiği ve adı artık “Ölüm Yolu”na çıkan Tire – Belevi yolu, daha önce birkaç defa meclise taşınmıştı. Bu kez de Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Nedim Bubik, Tire Belevi yolunu köşesine taşıdı ve bu yolda yitirdiği yeğeni Tuncay Güryıldız’ı anarak, “O yol var ya... Kapkara bir yaradır bende.” Dedi. 

 

Nedim Bubik’in köşe yazısındaki Tire – Belevi yoluyla ilgili ifadeleri şu şekilde;

 

“O yol var ya... Kapkara bir yaradır bende.

Ciğerimizin bir parçasını yitirmiştik 13 Mart 2014’te. Yeğenim Tuncay Güryıldız’ı, 39 yaşında almıştı o yol. Anımsadıkça ve bu satırları yazarken yutkunmaktan boğazımı acıtan, gözlerimi dolduran, kimi yaşların sakalıma karışmasını engelleyemediğim fidanımızı... Nereden mi aklıma geldi?

Kimler neden itiraz etmiş

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, dar ve virajlı olması nedeniyle sık sık ölümlü kazaların meydana geldiği Tire- Belevi yolunu sormuş Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a. “Yolun ihalesi yapıldı. İlgili katılımcılara bildirildi. Yasal itiraz süreçleri bekleniyor. İdareye iki itiraz var” yanıtı almış.

En kısa sürede bitirilmeli

Sertel, “Onlarca kişinin ölümüne neden olan Tire- Belevi yolunun duble olacağı ve Nisan ayında ihaleye çıkılacağı söylenmişti. Ancak 7 ay geçmesine rağmen ihale süreci sonlandırılamadı, çalışma başlamadı. Şu an gelinen aşama da sevindirici elbette. Daha fazla ölümlü kazalar olmaması için yasal süreçlerin ardından yolun yapımı bir an önce başlamalı ve en kısa sürede bitirilmelidir” demiş.

Yürekler dağlanmasın

Bence de o yol kabus olmaktan çıkmalı, artık cana doymalı. Unutamayacağım, adı geçtikçe anılarım depreşen Tuncay’ımız gibi, yürekler dağlayan kurbanlar almamalı. Ve de son söz... Özlüyorum be Tuncay.

NOT: İhaleye kimler neden itiraz etti merak ediyorum. Ve de Atila Sertel, “Bu yolun peşini bırakmayacağım” da demiş. Tabii ki bırakmasın, yakında bu yolla ilgili müjde gelsin...”

Editör: Haber Merkezi