Kutlamaların ilk adresi Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtıydı. Program Atatürk anıtına Gönül Elçileri adına Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven ve Engelliler Derneği adına Dernek Başkanı Şennur Aygün tarafından çelenklerin sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından alandaki tören sona erdi. 
Çelenk sunma töreninin ardından Hangar’da gerçekleşecek olan törenlere geçildi. Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in katılımıyla başlayan törenler oldukça renkli görüntülere sahne oldu. 

KAYMAKAM TANRISEVEN: ‘‘ENGELLERİ KALDIRIYORUZ”
Törende bir konuşma yapan Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi:
 ‘‘Kaymakamlık olarak Engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engelleri kaldırıyoruz. Özel kardeşlerimize özel olduklarını hayatın her alanın hissettirebilmek için her tür çalışmayı yürütüyoruz. 

“TİRE’YE SOSYAL HİZMET MERKEZİ AÇILACAK”
Engelli vatandaşlarımız, yakın bir tarihte artık işlemleri için İzmir’e gitmek zorunda kalmayacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı bir birim açılacak ve engelli bireylerimizin her türlü işlemleri süratli bir biçimde Tire’de yapılacak.

“YENİ HÜKÜMET KONAĞI ENGELLİ DOSTU OLACAK”
“Önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek olan yeni Hükümet konağı kompleksi içerisinde de planlamalar engelli vatandaşlarımızın engellerini kaldırmaya yönelik düzenlemeler yapılacak. Yeni Hükümet Konağında engelli asansörü ve engelli tuvaletleri olacak.’’

“TİRE ENGELSİZ KENT OLACAK”
Kaymakamlık ve kamu kuruluşları olarak engellilere hayatı kolaylaştıracak adımları atıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi ile birlikte yapacağımız çalışmalarla Tire’yi engelsiz kent haline getireceğiz.”

ENGELLİLERDEN KAYMAKAM TANRISEVEN’E TEŞEKKÜR
Engelliler Derneği Başkanı Şennur Aygün de Kaymakam Tanrıseven’in “Engelliler bizim için yük değil” sözlerini hatırlatarak şunları kaydetti: 
“Kaymakamımızın bu sözleri bir engelli olarak beni çok duygulandırdı. İlçe Kaymakamımıza engellilere yönelik yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.”

ÖZEL ÖĞRENCİLERE BÜYÜK ALKIŞ
Yapılan konuşmaların öğrencilerin müzik, ritim, şiir etkinliklerine geçildi. Ortaya konan performanslar salonu dolduran kalabalık tarafından büyük alkış aldı. Etkinliklerin ardından Okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında derece alan öğrencilerin ödül töreni gerçekleştirildi.
 

Editör: Haber Merkezi