Toplantıda Tire Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Turhan Eke geçtiğimiz öğretim yılı yapılan işbirliklerinin ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Müdür Eke, gerçekleştirilen ve önümüzdeki eğitim döneminde yapılacak faaliyetler ve planlamalar hakkında da bilgi verdi.
Geçtiğimiz ağustos ayında yapılan toplantıda planlanan kursların ve eğitimlerin raporları hakkında bilgi veren Eke şunları söyledi: ”Mesleki ve yetiştirme kurslarımız yoğun ilgi görmektedir ve neticeleri bizi onurlandırıyor. Sayın Kaymakamımızın bize olan desteklerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.


Kaymakam Tanrıseven: ”Engelli vatandaşlarımıza özel önem verelim” 
Toplantıya katılan Torbalı İşkur Şube Müdürü Cemil Altun engelli vatandaşlarımızın 50 000 TL hibe destek alabileceğini şu şekilde açıkladı: “% 40 engelli olan vatandaşlarımızın 4 gün süren girişimcilik kursunun tamamlamaları halinde ve hazırladıkları uygun bir proje ile kurumumuz tarafından 50 000 TL hibe desteklerini alabilirler” dedi. Altun, 2018 yılı için istihdam garantisiz kurslar için İl bütçesinin %5 'ini ve istihdam garantili kurslar için İl bütçesinin %5'i kadar destek sağlayacaklarını belirtti. 
Kaymakam Tanrıseven: ”Engelli vatandaşlarımıza özel önem verelim. Engellilerin kendi ayakları üzerinde durabilmesi için, istihdama yönelik kurslar açalım” dedi.

 
Tanrıseven: ”Tire’mizin marka değerini arttırmaya devam edeceğiz”
Toplantıda, Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içinde olan Meslek Fabrikasının önümüzdeki öğretim yılı içinde 75 kişilik 3 etaplı peynir üreticiliği kursunun açılması için çalışmaların sona erdiğini ve kısa süre içinde bu kursun başlayacağını belirtti.
Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Halk Eğitimi Merkezinin başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, ”Tire’mizin marka değerini içerde ve dışarıda arttırmaya devam edeceğiz. Yeni dönemde buna yönelik çalışmalara ağırlık verelim” şeklinde konuştu.
Kaymakam Tanrıseven başkanlığında yapılan toplantıya, Cumhuriyet Savcısı, kamu kurumlarının amirleri, odalar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile muhtarlar katıldı.
 

Editör: Haber Merkezi