Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven yeni sistemin hafta başından bu yana uygulamaya geçtiğini belirterek, "Tüm umumi pasaportlar ilçe nüfus Müdürlüğümüzden temin edilebilecek. Resmi, hizmet pasaportu ve hususi pasaportlar il nüfus müdürlüklerinden verilecek" hatırlatmasında bulundu. 
Yeni uygulama ile Pasaport ve sürücü belgelerinin Nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlanmasının vatandaşın hizmet alma noktasındaki memnuniyetini artıracağını vurgulayan Tanrıseven, uygulamanın hem vatandaşa hem de kurumlara büyük kolaylık getireceğini kaydetti.

UYGULAMA KURUMSAL VERİMLİLİK SAĞLAYACAK
Sürücü belgeleri ve pasaportların tanzimi, başvurularının alınması ve teslim görevinin 2 Nisan'dan itibaren Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredilmesi vatandaşın işini büyük ölçüde kolaylaştırırken görevli birimlerdeki verimliliğe de büyük katkı sağlayacak. Uygulama içeriği olarak idari bir iş olan bu kalemler, asayiş ya da güvenliğe ait olmayıp daha çok idari bir işlemdir. Bunun Emniyetten alınıp, Nüfus Müdürlüklerin verilmesi Emniyetteki iş yükünü azaltacak, Emniyet birimleri asli görevlerine yoğunlaşacak.

ÜCRETLER
Vatandaşların almak için istediği belge konusunda nüfus müdürlüklerine verdiği fotoğraf ve parmak izinin tüm işlemler için geçerli olacaktır. Randevular www.randevu.nvi.gov.tr adresinden, internet üzerinden  alınabilecektir. Yeni kimlikler için 18.50 TL, pasaport için defter bedeli 108 TL, sürücü belgesi için de harç hariç kart bedeli için 134 TL ücret ödenmesi gerekiyor.
 

Editör: Haber Merkezi