‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla dün Tire’de yapılan çeşitli etkinliklerde, engelli vatandaşlara ‘unutulmadıkları’ hissettirilmeye çalışıldı.

Ergün ÇELİK

Her yıl 3 Aralık günü gerçekleştirilen ‘Dünya Engelliler Günü’ bu yıl da bir kez daha çeşitli etkinliklerle gündeme getirildi. Bu konuda aktif bir kent olan Tire’de yine ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleri gerçekleştirildi ve ilçe yöneticileri törenlere iştirak ederek, ‘yanınızdayız’ mesajı verdi.
İLK TÖREN CUMHURİYET MEYDANI’NDA YAPILDI
Resmi etkinlik törenleri iki aşamalı olarak gerçekleşti. İlk aşama sabah saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Anıta Tire’deki tüm engellileri temsilen ortak bir çelenk bırakıldı. Ardından Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı gerçekleştirildi. Göndere Türk bayrağı çekildi. Tören bitiminde katılımcılar hap birlikte anıt önünde fotoğraf çektirdi. 
Etkinliklerin ikinci kısmı Tire Devlet Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu bahçesinde gerçekleştirildi. Okul yönetimi tarafından hazırlanan alanda okulun özel öğrencileri, öğretmenlerinin destekleri ile çeşitli gösterilerde bulundu ve bol bol eğlendi. 
ÇAKICI BİR KEZ DAHA ‘KALDIRIM’ DEDİ
Buradaki programı takip edenler arasında protokol üyeleri, eğitimciler, farklı okullardan öğrenciler de yer aldı. Program, Tire Engelliler Derneği Başkanı Emel Çakıcı’nın açılış konuşmasını yapması ile başladı. Çakıcı konuşmasında, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırma adına daha fazla destek istedi. Çakıcı, ayrıca kaldırımlara tekerlekli sandalye ile çıkma konusunda yaşadıkları sıkıntıları da dile getirdi. 
ENGELLİ BİREYLERİN GÖSTERİLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Konuşmanın ardından sırasıyla; okul öğrencilerin oluşturduğu ‘özel ritim ekibi’ tarafından ritim müzik gösterisi. Okul öğrencileri tarafından yaşadıklarını anlatan şiirlerin okunması. Okul öğrencilerinden oluşan zeybek ekibinin yöresel folklor gösterisi. Özel Uzman Dosteli Rehabilitasyon Merkezi ve Okulu öğrencilerinin şiirler okuması.Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu öğrencilerinin fülüt gösterisi ve yine aynı okul öğrencilerin sunduğu halk oyunları gösterisi gösterileri sunuldu. Özellikle müzik gösterileri sırasında, bazı engelli öğrencilerin kendilerini müziğin ritmine kaptırıp sahneye çıkmaları ve bol bol oynamaları güzel  anların yaşanmasına sebep oldu.
PROGRAM SONUNDA İKRAMLAR VE HEDİYELER SUNULDU
Öğrencilerin aileleri, öğretmenler ve konukların izledikleri ve bol bol alkışladıkları etkinliklerin sonunda öğrencilere ve katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Engelli çocuklara  ve gençlere çeşitli hediyeler verildi.






Editör: Haber Merkezi