Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 11 Ocak tarihinde yapılan 43. Muhtarlar toplantısında, muhtarlara yeni bir müjde daha vererek, hizmet binası olmayan muhtarlıklara, valilik ve kaymakamlıklar tarafından hizmet binası inşa edileceğini açıklamıştı.
6360 Sayılı Kanun gereğince tüzel kişiliği sona eren belde ve köylerde bulunan taşınmazların, aynı kanunun 35. maddesine istinaden devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonu İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında toplandı.
Toplantıda, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda, muhtar hizmet binasına dönüştürülebilecek bina ve arazilerin Bakanlığa tahsisi görüşüldü. Kaymakam Tanrıseven Başkanlığındaki komisyon, Mal Müdürlüğünce uygun görülen gayrımenkullerin tahsisini karara bağladı. İşlemin onayının ardından İzmir Valiliği ya da Tire Kaymakamlığınca muhtarlara hizmet binalarının yapımı gerçekleştirilecek.

TANRISEVEN “MUHTARLARIMIZ HİZMET BİNASINA KAVUŞACAK”
Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği müjde ve İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda muhtar hizmet binası konusunda çalışmalara başladıklarını belirterek şunları söyledi: 
“Hizmet binası olmayan muhtarlarımıza Devletimiz hizmet binası sağlayacak. Böylece Muhtarlarımız daha iyi bir ortamda hizmet etme olanağına kavuşacak.”
Toplantıda ayrıca kapatılan belde ve köylerde bulunan taşınmazların ilgisine göre kamu kurumlarına devir ve tahsis işlemleri görüşülerek, uygun görülen taşınmazlar ile ilgili kararlar alındı.
Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında yapılan toplantıya, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Salih Sungurtekin, Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, Tapu Sicil Müdürü Hakan Öztürk, Sağlık Müdürü Ulvi Toprak, İlçe Müftüsü Şaban Sadan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Esra Özbek ve Malmüdürü Niyazi Kesim katıldı.
 

Editör: Haber Merkezi