Mescidi Aksa’ya İsrail askerinin girmesinin ardından, İslam dünyasından olaya tepkiler yağmaya devam ediyor. Hira Kültür ve Eğitim Derneği de konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında olaya tepki gösterdi. 
Ercan ÇELİK

HİKEM-DER’den yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Bir kısım ayetlerimizi kendisine göstermek için, kulunu bir gece Mescid-i Haram'dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren O (Allah) yücedir. Gerçekten O, işitendir görendir. (İsra süresi:1)
Dünyanın gözünün içine baka baka ve futursuzca müslümanların ilk kıblesi, peygamberler diyarı, peygamberimiz (s.a.v)’in imamet merkezi, Mirac ve İsra durağı Mescid-i Aksa’mıza saldıran İşgal rejimi bilsin ki; Mescid-i Aksa bizimdir.
Ey Aksanın yiğitleri direnin!
Ey kudüsün çocukları ebabilleşin!
Ey Gazze’nin yetimleri ayağa kalkın!
Ey yürekleri dünya kadar büyük Filistinli anneler haykırın!
Ey insanlık, ölüm uykusundan uyanın!
Ey ehl-i vicdan depreşin!
Ey müslümanlar, onursuz ve yüreksiz bir hayatı terk edin!
Filistinle, Gazze’yle şereflenin ve ilk kıblegahınız Kudüse sahip çıkın!
Zalim İsrail, yıllardır sürdürdüğü zulme ve işgale yenilerini ekleyerek insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Son dönemde emperyalist-siyonist güçler İsrail’in varlığını ve işgali meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Çünkü hedef İslami direnişle özdeşleşen Filistin davasını tarihe gömmek ve ümmetin dirilişini engellemektir.
Filistinli çocukların kutsallarımıza bizim adımıza sahip çıkmalarını suç olarak gören dünya kamuoyuna sesleniyoruz. İsrail işgal ettiği filistin topraklarından derhal çekilmelidir. Tüm dünya şunu bilmelidir ki; Filistin İslam toprağıdır! Filistin bizim esas davamızdır. Filistinin direnişi İslam ümmetinin direnişidir. Filistin , Kudüs ve Mescid-i Aksa, Ümmetin gözbebeğidir. Dolayısı ile Filistin hiç bir şekilde pazarlık konusu yapılamaz ve tek karış toprağından vazgeçilemez.
Selahaddin Eyyubi’nin torunları olarak Akif’in diliyle diyoruz ki:
“Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli 
Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.”
Filistin halkına tüm imkanlarımızla yardımcı ve destek olmak, Filistini bağımsız kılmak tüm ümmetin görevidir ve bu görev işgal sona erinceye, Filistin bağımsızlığına kavuşuncaya, Filistin halkının üzerindeki tüm baskı uygulamaları kalkıncaya kadar devam edecektir. Terörist İsrail’in Filistin topraklarını işgal etmeye başladığı ilk günden beri zilleti tercih eden İslam ümmetine sesleniyoruz: Kudüs İslam’ındır, Gazze  İslam’ındır, Filistin İslam’ındır.
Uyanın ey Müslümanlar, kalkın ve silkinin Aksa için akıtılacak gözyaşlarımız varsa akıtalım, haykıracak sesimiz varsa haykıralım, haykırışlarımız çığlık olsun, göz yaşlarımız sel olsun da İsrail ve işbirlikçilerini sarsın, helak etsin.
Ey direnişin ve dirilişin kıblesi ey mahzun ve kederli Mescid-i Aksa, ümmetin çocukları olarak sana söz veriyoruz. Seninle özgürleşip seninle dirilinceye kadar senin soluğun, senin sesin ve senin haykırışın  olmaya devam edeceğiz.”
Editör: Haber Merkezi