Önceki gün Tire’de alışagelmişin dışında bir olay yaşandı. Normal şartlarda Kaymakam vatandaşa plaket verirken bu gelenek Tire’de bozuldu ve bir vatandaş bireysel olarak hazırlattığı plaketi Kaymakam’a takdim etti. Plaketle de kalmayan vatandaş aynı zamanda Kaymakam’a kalem de hediye etti. Vatandaşın yaptığı jestin hikayesi ise bir hayli ilginç.

KENDİSİNE YAKIN HİSSETTİ

Tire’nin en uzak köylerinden biri olan Çeriközü’nde yaşayan Muzaffer Yıldız isimli vatandaş hem sosyal medyadan hem de haber sitelerinden Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in çalışmalarını yakından takip ediyordu. Bu güne kadar Tire’ye gelen hiçbir kaymakamı halk olarak kendilerine bu kadar yakın olmadığını düşünen Muzaffer Yıldız, Tire Kaymakamı’na vatandaş olarak bir jest yapmak istedi. Bu düşüncesinden bir gün sonra Tire’ye gelen Yıldız, Kaymakam ile görüşmek için randevu talep etti. Randevu talebi olumlu yanıt alan Muzaffer Yıldız, Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’i makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında Tanrıseven’e özel olarak yaptırdığı plaketi ve kalemi hediye eden Yıldız, başarılı çalışmalarından ötürü Tire Kaymakamı’na minnettar olduğunu dile getirdi.

‘İÇİMDEN GELDİ’

Ben Çeriközü Köyü’nde yaşayan sade bir vatandaşım. Tire Kaymakamı’nı sosyal medyadan ve gazetelerden yakın takip ediyorum. Ben bu yaşıma kadar halkın içinde olan, sorunlarını dinleyen ve çözüm arayan böyle bir kaymakam daha görmedim. Bu yüzden Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e başarılı çalışmaları ve halkla iç içe olduğu için bir teşekkür ziyaretinde bulunmak istedim. Kendilerine bir plaket yaptırarak çam sakızı çoban armağanı bir kalem hediye etmek istedim. Kaymakamlık makamından talep ettiğim randevu hemen değerlendirildi ve Kaymakam Bey’i odasında ziyaret ettim.

‘HİÇBİR BEKLENTİM YOKTUR’

Kendisi sandığımdan daha beyefendi ve sıcakkanlı biriymiş. Herkesle olduğu gibi benimle de yakından ilgilendi. Benim ne Kaymakamlık Makamından ne de diğer kurumlardan hiçbir beklentim yoktur. Bu ziyaretimin tek sebebi kendimi Kaymakam Bey’e yakın hissetmektir. Ülkemizin ve milletimizin böyle devlet büyüklerine ihtiyacı var. Allah onları başımızdan eksik etmesin.

TANRISEVEN: ‘ÇOK ŞAŞIRDIM’

Yaşadığı durum karşısında son derece mutlu olduğunu ifade eden Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven de bir açıklama yaptı. Tanrıseven açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz çalışıyoruz. Bizler genelde vatandaştan sorun dinlemeye alışığız ama bir vatandaşımızın, özellikle kırsalda yaşayan bir vatandaşımızın ilçemize yapılan hizmetleri teşekkür için plaket hazırlayıp gelmesi beni son derece şaşırttı ve mutlu etti. İlçe merkezinde de kırsal kesimlerde de vatandaşımız çalışmalarımızı ilgiyle izliyor. Biz genelde başarılı memurlara plaket veriyoruz. Zaman zaman devlet büyüklerimiz ziyaretimize geliyor ve bizlere plaket ve teşekkür belgeleri veriyor. Ama vatandaşımızdan bir plaket almak bizler için çok anlamlı oldu. Vatandaşımıza çok teşekkür ediyorum. Benim genel olarak prensibim devletin varlık sebebi vatandaşa hizmet etmektir. Bunu da elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışıyoruz. Vatandaşımızın da bunu görüp gönlünden geçtiği gibi plaket hazırlayıp gelmesi şahsımı son derece memnun etmiştir. İnşallah bu hizmet anlayışımızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi