Selçuk’taki Alaman Dağı olarak bilinen 300 rakımlı tepede yer alan ve yüzyıllara meydan okuyan Keçi Kalesi’ne Tireliler bayrak dikti. Tire’de yaşayan Murat Cimşit ve Feridun Özcan isimli iki arkadaş yıllardır yakınından geçtikleri tarihi Keçi Kalesi’nde bayrak bulunmamasından şikayetçiydi. Zaman zaman Keçi Kalesi’ne tırmanan Cimşit ve Özcan, son ziyaretlerinde bir plan yapıp Kale’ye bayrak dikmeye karar verdi. Kararın ardından hemen işe koyulan Tireli iki arkadaş önce yaklaşık 75 kg ağırlığında altında desteği bulunan metal bir bayrak direği yaptırdı. Tire-Selçuk Yolu’ndan görünecek boyutta bir bayrak temin eden Tireliler Bayrak direği ile birlikte Kale’ye tırmanmak üzere yola çıktı.

TIRMANIŞ 5 SAAT SÜRDÜ

Normal şartlarda bile tırmanmanın çok zor olduğu Keçi Kalesi’ne bayrak direği ve yanlarındaki ekipmanlarla birlikte yaklaşık 100 KG’lık bir ağırlıkla tırmanan Tireli iki arkadaşın yolculuğu toplamda 5 saat sürdü. 5 saatlik uzun uğraşlar sonucu Kale’ye ulaşan Tireliler, şanlı bayrağımızı Keçi Kalesi’nin en yüksek tepesine dikti.

GURURLUYUZ

Konuyla ilgili HaberTire Gazetesi’ne konuşan Murat Cimşit ve Feridun Özcan, gururlu olduklarını dile getirdi. İkili yaptıkları ortak açıklamada şu cümlelere yer verdi;

“Bugüne kadar gördüğümüz tüm kalelerde şanlı bayrağımız dalgalanıyordu. Ne yazık ki tarihte birçok önemli olaya ev sahipliği yapan Keçi Kalesi’nde bayrağımız yoktu. Ne zaman bu kalenin yakınından geçsek bayrağımızın eksikliğini hissediyorduk.

2300 yıllık Keçi Kalesi’ne al bayrağımızın çok yakışacağını düşünerek bir plan yaptık. Araştırmalarımıza göre bayrak direği ve gerekli ekipmanlarla oraya çıkmak çok meşakkatliydi. Bu kutsal görevi yapmanın heyecanı ile gerekli ekipmanları hazırladık. Yeterli boyuttaki bayrağımızı Tire Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Salih Sungurtekin’den temin ettik. Bayrak temini ve yardımları için kendisine teşekkür ediyoruz. Her şeyimizi tamamladıktan sonra yola koyulduk ve 5 saatlik bir tırmanışın ardından kaleye ulaştık. Sonuç itibariyle tarihi Keçi Kalesi’nde şanlı bayrağımızı dalgalandırdık. Mutluyuz. Çok gururluyuz. Bundan sonra ne zaman bu kalenin yakınından geçsek şanlı bayrağımızı göreceğiz”

Editör: Haber Merkezi