29 Ekim Cumhuriyet  Bayramı münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınlayan Tire Kaymakamı Mehmet Usta, cumhuriyetin  anlam ve önemine vurgu yaptı.

 

Ercan ÇELİK

 

Cumhuriyetin bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin ifadesi olduğunu dile getiren Kaymakam Usta’nın mesajı şu ifadelerle devam etti; “Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde, olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır. Ne mutlu ki 91 yıl önce Büyük Atatürk’ün önümüze koyduğu, ‘Muasır Medeniyetler’ seviyesine ulaşma hedefinde büyük mesafeler aldık. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere bugün her zamankinden daha yakınız. Çünkü cumhuriyetimiz; bilimde, eğitimde, kültür ve sanatta, sağlıkta, ekonomide, sosyal yaşamın her alanında var olan tüm kazanımlarımızın, çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına attığımız her adımın en büyük dayanağı olmuştur.


Bu tarihi günü dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbi kahramanlarımızın, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere Vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, milletimizin ve tüm Tireli hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi