Tire Kaymakamı Mehmet Usta, ilçedeki esnaf odalarının temsilcileri ile buluştu. Onlardan durumları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.


Yaklaşık 1 ay kadar önce Tire’deki görevine başlayan ilçemizin yeni Kaymakamı Mehmet Usta, kendisine yapılan ‘hoş geldiniz’ ziyaretlerinin karşılığı olarak iadei ziyaretlerde bulunmaya başlamıştı. Bu kapsamda dün Tire Esnaf Kefalet binasında, ilçemizdeki esnaf odalarının başkan ve vekilleri ile bir araya gelen Usta, bir süre sohbet edip esnaf odaları hakkında bilgiler aldı. Kaymakam Usta’ya Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Bayram Şahingöz’de eşlik etti.

Esnaf Odaları Başkanları ve başkan vekili üyelerin yer aldığı toplantıda yer alanlarla tanışan Kaymakam Usta, yöneticilerine temsil ettikleri odaların faaliyetleri, üye sayıları, hedefleri konusunda sorular sordu. İçilen çaylar eşliğinde devam eden sohbette, zaman zaman esprili sözler söylendi, keyifli anlar yaşandı. Kaymakam Usta, Terziler Odası Başkanı Tayfur Etiğ’e kendisine klasik takımlar diktirmek istediğini, Tire’de işinin ehli terzi bulup bulamayacağı yönünde sorular sorarak kendisinde yardım talep etti. Etiğ ise, Tire’de çok deneyimli sanatkar terziler olduğunu söyleyerek, kendisine en iyi şekilde yardım edeceğinin sözünü verdi.


KAYMAKAM USTA, ‘TİRE-BELEVİ’ YOLU PROJESİNİ TAKİP ETTİĞİNİ BELİRTTİ 
Kaymakam Usta, sohbet sırasında çok sık kazaların olduğu ‘Tire-Belevi’ karayolunun genişletilmesi, duble yol olması gibi projelerin ne durumda olduğu yönündeki sorular üzerine, bu konuyu sık sık duyduğunu ve bunun üzerine bir araştırma yaptığını belirtti ve yaptığı araştırma sonucunda projenin rafa kaldırılmadığını, fakat bölgede çok sayıda kamulaştırma yapılaması gerektiği için çalışmaların çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Kaymakam Usta, Tire’ye sınır olan Belevi Gölünün yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olması ile ilgili olarak da, “Tire olarak bizim sorumluluğumuz altına giren, yapmamız gerekenleri yapmak için gerekeni yaparız” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Editör: Haber Merkezi