Ergün ÇELİK

Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven Başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Jandarma Komutanı Emre Davutoğlu, AKPARTİ İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçioğlu, CHP İlçe Başkan Vekili Mehmet Aydın, MHP İlçe Başkanı Ali Koçlar, kamu kurum müdürleri, Tire Ziraat Odası ve Tire Süt Kooperatifi Başkanları katıldı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın Tire’ye yapacağı ziyaret ile ilgili hazırlıklar Kaymakamlıkta yapılan toplantıda ele alındı. Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, “Tire tarihi bir gün yaşayacak” dedi.

Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire’nin tarihinde ilk kez aynı günde Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ağırlayacağını belirterek, “Tire tarihi bir gün yaşayacak. Bu tarihi günde her türlü ayrılıkları bir kenara bırakarak bütün Tire olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızı en iyi şekilde ağırlamalıyız” diye konuştu.

Tire ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı olduğuna dikkat çeken Kaymakam Tanrıseven, şunları kaydetti: “Özel sektör tarafından Tire ve Ülke ekonomisine kazandırılan Ege Sütçülük Projesi, Tire Entegre Tesisleri ilçemizin ekonomisi açısından da büyük önem taşıyor. Tesis, Tire’de yüzlerce kişiye istihdam sağlayacak. Bu yatırım, geçimini ziraattan sağlayan binlerce insanımıza da katkı sağlayacak. Tire gelişiyor ve büyüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın katılımıyla hizmete konulacak olan bu sanayi tesisi Tire’yi daha iyi noktaya taşıyacaktır.”



“ZAMAN BİRLİK ZAMANI”

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızı Tire olarak en iyi biçimde ağırlayacaklarını söyledi. AKPARTİ, CHP, MHP İlçe Başkanları ve sivil toplum temsilcileri de “Zaman birlik zamanı” diyerek Sayın Cumhurbaşkanımın ve Başbakanımızın programına iştirak edeceklerini söylediler. Kamu kurum temsilcileri de program ile tedbirleri aldıklarını ve hazırlıklarını tamamladıklarını belirttiler.



ARAÇ KALDIRILACAK

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın halka hitap edecekleri programa katılmak isteyen vatandaşlarımız için yarın öğleden sonra İlçe merkezinden araç kaldırılacak. Tire Organize Sanayi Sitesinde yapılacak olan tören saat 15:30’da başlayacak.

Editör: Haber Merkezi