Tire Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında farkındalığı arttırmak için ilçemizde çalışmalar yaptı. 
Tire Belediye Basın

Tire Belediyesi Kadın Danışma Merkezi başta olmak üzere, Tire Kent Konseyi Kadın Meclisi Temsilcileri, Cumhuriyet Halk Partisi ve Ak Parti Yönetim Kurulu ve Kadın Kolları Üyelerinin katılımıyla Salı Pazarı’nda kadınlara yasal haklarını anlatan broşürler dağıtıldı. Gönüllüler çalışmada erkekleri de duyarlı olmaya çağırdılar. 


KAYNAĞINDA ERKEK EGEMENLİĞİ VAR
Her 3 kadından 1’i evde kocasının ya da sevgilisinin fiziksel şiddetine maruz kalıyor. Kadına yönelik şiddet bütün dünyada en yaygın insan ihlalleri arasında. 1960’lı yıllardan beri kadın hareketleri buna karşı mücadele veriyorlar. Şiddetin kaynağında toplumun her yanında izlerini görebileceğimiz erkek egemenliğinin yattığı düşünülüyor. 


1 YILDA 842 CAN KAYBI
Erkeklerin egemenliklerini tehdit altında görmeleri, ya da bu egemenliği güçlendirmek istemeleri şiddet davranışına yol açıyor. Türkiye’de resmi rakamlara göre 2006 yılında 72 bin 643 kadın şiddete uğradı, bunların 842’si saldırılar sonucu yaşamını kaybetti. Erkekler tarafından evde uygulanan şiddetin çocuklara da zarar verdiği biliniyor. Fiziksel yaralanmaların yanı sıra aşırı korku, yetersizlik duygusu, özgüven eksikliği bu zararlar arasında.

Editör: Haber Merkezi