Tire Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe özel Cumhuriyet Meydanında karanfil dağıttı.



Ergün ÇELİK



Tire Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, her yıl 8 Mart’ta kutlanan Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, Cumhuriyet Meydanı’nda Tire’li kadınlara karanfil dağıtarak kutladı.  Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlama programına Tire’li kadınlardan tam destek geldi. Kadın Meclisi üyelerinin ellerinden aldıkları karanfiller karşısında mutlu olan kadınlar, Tire Belediyesi’nin ve Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin “Dünya Kadınlar Günü”nü kutlamasını memnuniyetle karşıladı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hürmüz Çakır yaptığı açıklamada,  

“Aile kurumunun temel taşı olan, giderek güçlenen ve sesini duyuran Türk kadını, uygar ve gelişen ülkemizin temel dokusudur. Yaşamın her alanında yer alan kadınlarımız toplumsal gelişmede önemli bir güç oluşturarak  toplum içinde saygın görevler üstlendikleri gibi sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir toplumum oluşmasının da temel  dayanağı olmuşlardır. Cumhuriyetimizin yükselmesinde, demokrasimizin gelişmesinde ve kültürümüzün çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılmasında eğitimli, çalışkan, özgür düşünceli ve erdemli Türk  Kadınına büyük görevler düşmektedir. Yaşamımızın her alanında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, değerlerimizin yaşatılmasında sergiledikleri özveri ve dayanışmayla her türlü takdire şayan olan kadınlarımız her zaman başımızın tacıdır. Geleceğimizi ellerinde yoğuran, topluma sağlıklı bireyler yetiştiren ve Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı olan kadınlarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek; Onlara karşı her zaman sevgi, saygı ve hoşgörüyü  temel ilke edinerek sorunlarına çare üretmek görevlerimiz arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle her türlü ayrımcılığın ve kadına Şiddetin  sona erdiği, kadınların kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hakettikleri yeri aldığı bir dünya temennisiyle, başta şehit ve gazi anneleri, eşleri olmak üzere bütün kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” Dedi.


Editör: Haber Merkezi