Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası Bölge Başkanı Resül Kara, bu kez yaşadığı mahallenin sorunları için İZSU’yu eleştirdi.


Ergün ÇELİK



Köşe yazıları ve basın açıklamalarıyla gerek milli eğitim camiasında gerekse siyaset arenasında adından sık sık söz ettiren Resül Kara, İZSU’nun Tire’deki hizmetleri noktasında sert bir dille eleştirdi. 
Konuyla ilgili olarak HaberTire Gazetesi’ne konuşan Kara, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

“İlçemizde bir çok sokak ve cadde İz-Su tarafından tamirat ve tadilat için kazılmış ve gerekli tamiratlar yapılmadan bırakılmıştır. Artık yollarda yürümeyi dahi zorlandığımız bu günlerde yetkililerden bu duruma çare olması için İz-Su Genel Müdürlüğünden konu ile ilgili yetki kişi olduğu için bağlantı kurduğumuz Ümit hanım öyle bir gafın altına imza attı ki bizi vatandaş olarak asfalt tamiratı yapan firmaya yönlendirmeye kalktı. Biz vatandaş olarak kurumların sorundan yana değil çözümden yana tavır almasını isteriz. Ancak bu gün birçok kurumda gördüğümüz bu keşmekeşliği İzmir Büyük Şehir Belediyesi İz-Su Biriminde de görmüş olmak bizleri üzmüştür. Çünkü bu asfaltlama çalışmasıyla ilgili olan firmayla ihale masasına oturan vatandaş değildir ve dolayısıyla muhatabı da olmamalıdır. Burada bu yollar, sokaklar ve caddeler Ekim ayı itibariyle kazılmış ve o günden bu yana adım atılmaz durumdadır. Bu duruma çözüm aradığımız yer doğru yer olmasına rağmen o doğru olarak düşündüğümüz merciin çözüm üretip vatandaşın ve müşterisinin memnuniyetini sağlamak, çözüm üretmek yerine vatandaşı başka yerlere yönlendirerek uzun bir uğraş içerisine sokmaya çalışması ve “Lanet olsun artık uğraşmayacağım” mantığıyla vatandaşın sorununun çözümünden vazgeçirme yolu izlemiş olması bizleri üzmüştür. 

         Oysa vergisini veren, devlete borcunu ödemeye çalışan ve İz-Su’ ya müşteri olan bizler İz-Su’nun sorundan yana tavır sergilemesi yerine, çözümden yana tavır sergilemesini isterdik. Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Aziz KOCAOĞLU’nun bu tür vakalardan haberdar olması mümkün değildir. Ancak kendisine buradan çağrıda bulunmak istiyorum. “Sayın Başkanım lütfen çözüm üretecek makamlara sorundan yana değil, çözümden yana tavır alabilme kabiliyeti olanları oturtun.”

Editör: Haber Merkezi