3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven ve Gönül Elçileri, engellilere evlerinde ziyarette bulundu. 

KIRSALDA ENGELLİLER GÜNÜ ZİYARETİ
Ceylan Tanrıseven ve Gönül Elçileri ilk olarak kırsal kesimdeki Boynuyoğun Mahallesinde ikamet eden %95 zihinsel ve bedensel engelli olan 41 yaşındaki Mehmet Çetinkaya’yı evinde ziyaret etti. 
Gününün büyük bir bölümünü resim yapmakla geçiren ve bu becerisini Ege Bölgesi birincisi ve Türkiye ikincisi olarak taçlandırmış. Resim dalında kazandığı dereceler ile İlçemizin gururu olan Mehmet Çetinkaya’nın, ziyaretten duyduğu memnuniyetten dolayı yüzündeki tebessüm görülmeye değerdi. Ailesi ile yaşamını sürdüren Çetinkaya’ya çeşitli hediyeler veren Tanrıseven, kendisini tebrik etti. 

"BEN ASKERİM"
Ceylan Tanrıseven’e yaptıklarını heyecanla anlatan Mehmet Çetinkaya şöyle konuştu: “Türk askerini ve bayrağımı çok seviyorum. Ben askerlik yaptım. Asker selamı veriyorum.”

"HER ŞEYE RAĞMEN YAŞAMAK ÇOK GÜZEL"
Ceylan Tanrıseven, annesi ile birlikte Tire ilçe Merkezinde yaşayan fiziksel engelli Semra Akçıl’ı da evinde ziyaret etti. Kaymakam beyin selamlarını getirdiğini söyleyen Ceylan Tanrıseven, hayat dolu ve yaşamayı seven Akçıl şunları söyledi: ”Her şeye rağmen yaşamak çok güzel. Hayatı seviyorum ve umudumu hiç kaybetmiyorum. Üzüldüğüm ise bazı vatandaşlarımız engelli bireylere karşı çok duyarsız davranıyorlar.”

"KAYMAKAM BENİM ARKADAŞIM"
Ceylan Tanrıseven üçüncü ziyaretini, anne ve babası ile birlikte yaşayan zihinsel engelli Gürkan Gencer‘e yaptı. Gözlük ve duvar saatlerine Gürkan Gencer’in merakını bilgi edinen Ceylan Tanrıseven, kendisine duvar saatini hediye etti. Hediye saati bir an olsun yanından ayırmayan Gürkan’ın sevinci Ceylan Tanrıseven ve Gönül Elçilerini duygulandırdı.
Daha önce Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ile tanıştığını belirten Gürkan Gencer duygularını şöyle dile getirdi: “Kaymakamı çok seviyorum, çünkü o benim arkadaşım. Kaymakamım çok iyi bir insan.”

ENGELLİ GÜRKAN’DAN KAHVE DAVETİ
Gürkan Gencer, sabah kahvesini çok sevdiğini belirterek, Kaymakam Tanrıseven ve eşini bir gün beraber kahve içmeye davet etti. Ceylan Tanrıseven,  bir dahaki ziyarette beraber kahve içmeye geleceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi