Ercan ÇELİK

1959 yılında Gökçen ve Kahrat köylerinin birleştirilmesiyle oluşturulan Gökçen Beldesi, bütünşehir yasasıyla Tire’ye bağlı tek mahalle haline getirildi. 1959 yılından bu yana güneyde bulunan Gökçen ve kuzeyde yer alan Kahrat köyleri bir bütün olarak yaşıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Gökçen’de bazı vatandaşlar yerterince hizmet alamadıklarını ve eski Kahrat ile Gökçen köylerinin tekrar ayrılmasını istediklerini belirttiler. Hatta konuyla ilgili Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’i Gökçen’e davet ederek, doğrudan bu taleplerini başkana ilettiler.

“HERŞEYİMİZ ORTAK”

Bu yaşananların üzerine TireVizyon’a konuşan Gökçen Muhtarı Süleyman Köseoğlu,  1959’da iki köy arasında husumet olmasın diye birleştirildiklerini belirterek, o dönemde sağlık ocağı ve okullar gibi sosyal binaların 2 köyün ortasına yapıldığını söyledi ve ekledi, “1959 yılında iki köy olarak birleştik ve ortaya resmi binalar, sosyal binalar ve meskenler yapıldı. Bunların içinde ilkokul, sağlık ocağı gibi binalar da var. İki köy arasında husumet olmasın diye zoraki olarak birleştirilmişti. Yeni yasayla tek mahalle olduk ve hizmetlerimize devam ediyoruz.

Orada 3-5 kişinin ayrılmak istiyor. İmza toplayıp belediye başkanımıza vermişler. Meclisten geçirmeyi düşünüyorlar. Biz eski Kahrat olarak bu ayrılmaya karşıyız. Çünkü artık herşeyimiz ortak. Burada 2 köy var ve bunların ayrılmasına rıza göstermiyoruz. Köylerimiz arasında husumet olmaması için ayrılmaya karşıyız. İsmimiz Gökçen Mahallesi.

“MAHALLELİYE SORULSUN”

Belediye meclisine de seslenen Muhtar Süleyman Köseoğlu, “Sayın belediye başkanımız sağduyulu olmalı, meclis üyelerimiz sağ duyulu olmalı. Bunun gereğini yapmalı. Meclis üyelerimiz karar verecekse bu konun bir referandum ile mahalleliye sorulmasını istiyoruz. Sandıkları koyalım ve vatandaşa soralım.

Herkes karşı. Gül gibi geçiniyoruz. Niye ayrılalım? 3-5 kişinin köycülük yaparak ayılmayı istemesi kabul edilemez. Bu tip şeylerin 2 köy arasında husumetlik yaratacağını düşünüyorum. 60 yıldır beraberiz. Neden ayrılalım? Hizmetlerimiz kesintisiz geliyor. Yollarımız asfaltlanıyor. Doğalgaz ile ilgili yazımız geldi yakında doğalgazımız olacak.” dedi.

“AYRILMAYA DEĞİL BİRLEŞMEYE İHTİYACIMIZ VAR!”

Önümüzdeki yıllarda Gökçen’e 3 kilometre uzaklıktaki Kireli Köyü’nde bir üniversite yapılması durumunda Gökçen’in çehresinin tamamen değişeceğini belirten muhtar, Gökçen’in ileride Tire ile Ödemiş arasında müşterek bir il merkezi olmasının konuşulduğu bu günlerde ayrılmaya değil daha da birleşmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi