Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu, ülkücü camiayı yasa boğarken, Tire Ülkü Ocağı konuyla ilgili açıklama yaptı. 
Ercan ÇELİK

Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Sorumlusu olduğu öğrenilen Fırat Çakıroğlu, kampüste karşıt görüşlü bir grupla çıkan çatışmada hayatını kaybetti. Aynı olayda birçok öğrenci de yaralandı. Olayın ardından HaberTire Gazetesi'ne açıklamada bulunan Tire Ülkü Ocağı Başkanı Ali Koyu, yaşanan bu acı kaybın sebebi olarak PKK'yı ve hükümeti gösterdi. 

Koyu'nun yaptığı açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı;

"Cuma günü bölücü PKK örgütünü destekleyen hainlerce Ege Üniversitesi’nde çıkarılan gerginlik ve provokatif eylemlerde Ülkü Ocağı başkanımız FIRAT ÇAKIROĞLU maalesef uğradığı bıçaklı saldırıda  haince şehid edilmiştir. 

Yıllardır defalarca yapılan uyarılara rağmen bölücü terör örgütünün üniversitelerimizdeki yapılanmasının önüne geçilmemesi bir yana siyasi irade terör örgütünü muhatap kabul ederek pazarlık yapmaktadır. İşte bu aymazlıklar  bu gün ne yazık ki Fırat başkanımızın şehid edilmesine kadar varmış ve en büyük sebebi olmuştur. 

Uzunca bir süredir can güvenliğinden yoksun bir şekilde eğitimlerini sürdürmek isteyen ülkücüler çok önceden planlandığı anlaşılan bu son olayda uğradıkları saldırı neticesinde üniversite başkanlarını şehid edilmesi ile büyük bir üzüntü ve kahır içinde bırakılmıştır. Tire ülkü ocakları olarak bir başka üzüntümüz ve kahrımız da  Fırat başkanımızı şehid eden hain katilin  Tire’de bir lisede okumuş olması ve bizlerin ekmeğini suyunu içmiş olmasıdır. Ekmek yediği topraklara bu hainliği yapan bu şerefsiz güruhun  eğitim kurumlarımızdan bir an önce temizlenmesi gerekmektedir. 

Hiç kimse ülkücülerin vatan ve millet sevgisi ile imtihan etmemeli ve bu konuda sabırları zorlamamalıdır. Ülkücü hareket hainler ve bölücüler ile mücadelesinden hiçbir şekilde vazgeçmeyecektir. 

Şehidimize Allahtan rahmet tüm Türk milliyetçilerine baş sağlığı diliyorum."
Editör: Haber Merkezi