Eğitim İş Sendikası Tire Temsilciliği üyeleri, önceki gün ilçe merkezi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenledikleri eylem ve basın açıklaması ile terör olaylarını lanetlediler. 

Son zamanlarda artan terör olaylarıyla ilgili verilen şehitlerin yarattığı tepkiler devam ediyor. Bu tepkilerden biri de Tire Eğitim İş Sendikası üyeleri tarafından dile getirildi. Önceki gün İlçe merkezi Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanan ve burada bir basın açıklaması yapan sendika üyesi Tireli öğretmenler, konuyla ilgili tepkilerini dile getirdi. 

Eğitim İş Tire Temsilciliği Başkanı Zekai Kolay tarafından okunan basın açıklamasında, hükümete yönelik iddialar ve sert eleştirilerde bulunuldu ve şu ifadelere yer verildi; “7 Haziran 2015 seçimlerinde halk 13 yıllık AKP faşizmine dur demiş, meclise giren hiçbir siyasi partiye tek başına iktidar şansı vermemiştir. Ancak kendi siyasi geleceklerini garanti altına almak isteyen iktidar sahipleri ülkemizi Ortadoğu’da  kaynayan savaş kazanlarının içine atarak oy oranlarını arttırmayı, bunun sonucunda da baskın erken seçimle tek başına yeniden iktidar olmayı istemektedirler. Şam’daki Emevi Cami’sinde namaz kılma arzusuyla yanıp tutuşan AKP hükümeti Atatürk’ün ‘Yurtta barış, Dünya’da barış’ ilkesi gereği komşu devletlerle iyi geçinme anlayışını terk etmiş ülkemizi yangın yerine çeviren dengesiz ve mezhepçi bir dış politika izlemişti. 

Dün Suruç’ta meydana gelen katliamın gerçek sorumlularını mı arıyorsunuz? O halde sadece IŞİD’e değil, IŞİD’e tırlar dolusu silah gönderenlerin kimler olduğuna bakın! Bugün Güneydoğuda PKK’nın  kalleşçe yaptığı  katliamların gerçek sorumlularını mı arıyorsunuz? O halde sadece PKK’ya değil Oslo’da masanın etrafında oturanlara, İmralı’ya heyet gönderenlere, Dolmabahçe’de mutabakat metni imzalayanlara, Kandil’de ‘hazır ol’ da emir alanlara bakın!

Siyasi iktidarın teröre verdiği dolaylı ya da dolaysız her türlü desteğin bedelini askerlerimiz, polislerimiz, çocuklarımız ve sivil yurttaşlarımız ödemektedir. Başbakan, terör saldırıları sonrasında ülkemiz için gerekirse evlatlarımızı feda edebileceğimizi söylemiştir. Ancak bugüne kadar nedense gemicikleri olanlar, nedeni belirsiz çürük raporu alanlar, yurtdışına okumaya gidenler, paraları sıfırlayamayanlar, ayakkabı kutularında dolar biriktirenler, yandaş uçaklarıyla umreye gidenler vatan savunmasında fiilen görev almamıştır. Bunların nedenlerini sorgulamayanlar, terörü besleyen politikaları oy avcılığı için kullananlar ülkemizi terör batağından kurtaramazlar. İyi bilinmelidir ki, bir ülkenin dinsel mezhepsel ve etnik temelde parçalanmasının en ağır bedelini o ülkenin emekçi ve yoksul halkı ödemektedir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi