Ege Üniversitesi’nde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu için taziye mesajı yayınlayan Ak Parti Tire Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül, Ülkücü camiaya başsağlığı diledi.

 

Ercan ÇELİK

 

HaberTire Gazetesi’ne konuyla ilgili açıklama yapan Efdal Gül, son derece üzgün olduklarını belirtti. Gül’ün açıklamasında özetle şu ifadeler yer aldı;

 

“Ege Üniversitesi Kampüs  Ülkü ocağı sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun pkk sempatizanı bir grup tarafından saldırıya uğrayarak, hayatını kaybetmiş  olduğunu öğrenmenin üzüntüsü içerisindeyiz.

Ak Parti olarak bu menfur  saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hangi görüşte, hangi düşüncede olursa olsun, bu memleketin gençleri bu ülkenin servetidir, geleceğidir. Hiç bir kardeşimiz düşüncesi ideolojisi nedeniyle saldırıya, baskıya ve ölüme maruz kalmamalıdır. Hiçbir  özgürlük başkasının özgürlüğünü, yaşama hakkını gasp edemez. Ülkemizi tıpkı 1980’li yılların kaos ve çatışma ortamına geri döndürmeye çalışanların oyununu bu millet ve bu gençlik bozacaktır. Bu topraklarda tüm gençliğin kardeşçe yaşamasından rahatsız olanlar bilsinler ki inadına bu millet birbirine kenetlenecek, inadına kardeş olacak inadına ülkesinin bekası için tek vücut olmayı bilecektir.

Yüzünde maske  elinde molotof olmadan, sadece ideolojisini savunduğu için saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm ülkü ocakları camiasına baş sağlığı diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi