1. 29.11.2017 tarihli gazete sayfanızda konu edilen Doltaş Madencilik ve Kimya San. Tic. A.Ş. 2006 yılında kurulmuş olup, o günden bu yana İzmir ili Tire ilçesi Üzümler Köyü mevkiinde bulunan maden ocağını işletmektedir.
2. İşletmedeki tesislerin tamamı 2015 yılı içinde yenilenmiş olmakla; modern makine, ekipman ve yeterli kalifiye insan gücüyle çevreye saygılı üretim altyapısı kurulmuş ve tesis modern filtre sistemleri ile ayrıca desteklenerek modern bir tesis haline getirilmiştir. 
3. Bahse konu madende kazı, ekskavatör sökü yöntemiyle yapılmakta; alınan cevher yine ocak sahası içinde bulunan kırma - eleme tesisine taşınarak boyutlandırılmaktadır. Bu işlemler haricinde işletmede herhangi bir zenginleştirme işlemi yapılmamaktadır. 
4. İşletmede uygulanan yöntemler tümü ile doğal yöntemler olup, işletme bu haliyle 20 yıla yakın süredir faaliyetini sürdürmekte olup, bugüne kadar çevre ve insan sağlığına herhangi bir şekilde zarar verilmemiştir. Keza bugüne kadar bu yönde bir tespit de bulunmamaktadır. Tesis tüm denetimlere ve kontrollere açık bulunmakta olup zaten periyodik olarak da denetlenmektedir. 
5. Yine şirketin ortakları da vatanını milletini seven ve canından kıymetli gören, hakka ve hukuka saygılı dürüst ve erdemli tacirler olup müvekkil şahıs ve şirketlerin hukuka aykırı hiçbir eylem ve söylemleri bulunmadığı gibi hiçbir suçlu kişi veya suç örgütü ile irtibatları yoktur, olamaz ve olmayacaktır. 
Kamuoyuna saygıyla duyrulur. 

22.12.2012
Doltaş Madencilik ve Kimya Sanayi Ticaret A.Ş.
Ege Zemin İnşaat Mühendislik ve Ticaret A.Ş.
Ramazan Yıldız vekili Avukat Ramazan Çivici

Editör: Haber Merkezi