Ergün ÇELİK

 

Toplam uzunluğu 31 kilometre olan Tire-Belevi Karayolu’nun duble yol haline getireleceğini söyleyen Mahmut Atilla Kaya, konuyla ilgili olarak birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Tire-Belevi Yolu’nu Meclis gündemine taşıyan CHP’li İzmir Milletvekili Atilla Sertel’e de göndermede bulunan Ak Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP’li Sertel için; “Yatırım çalışmaları başlamış bir proje hakkında önce gündem yaratarak yalan-yanlış beyanlarda bulunuyor, daha sonra da 'girişimlerim sayesinde proje gündeme alındı' diyor” dedi.

       Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Küçük Menderes buluşmasını gerçekleştirdiği 24 Ekim 2015 tarihindeki Ödemiş mitinginde söz konusu yolun duble yol haline getirileceğinin sözünü verdiğini hatırlatan Kaya, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinin hemen akabinde çalışmaların başlatıldığını hatırlattı. 13 Ocak 2016 tarihinde AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu ile birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı makamında ziyaret ettiklerini ve konunun tekrardan gündeme geldiğini belirten Kaya, "Sayın Başbakanımızın sözünü verdiği Belevi-Tire yolu, Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'ın talimatıyla duble yol haline getiriliyor. 2015 yılı trafik sayımlarına göre toplam yıllık ortalama günlük trafiği 2 bin 455 araç olan, ağır trafik oranı yüzde 12 seviyesindeki yolun duble yol haline getirilmesiyle daha güvenli ve hızlı bir hizmet sunulacak" dedi.

 

YILDIRIM TALİMAT

1 Kasım genel seçimlerinin ardından hükümetin kurulmasıyla birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine gelen Binali Yıldırım'ın, bölgenin kaderini değiştirecek hizmetleri gerçekleştirmek adına yoğun bir faaliyet yürüttüğünü hatırlatan Mahmut Atilla Kaya, "Sayın Bakanımız Binali Yıldırım 'söz konusu İzmir ise gerisi teferruattır' anlayışıyla çalışıyor. Gecesini gündüzüne katarak hizmet vermeye devam ediyor. 13 Ocak 2016 tarihinde AK Parti Tire İlçe Başkanımız Mehmet Çeltikcoğlu ile birlikte kendisini ziyaret ettik. Burada bize Tire-Belevi yolunun duble yol haline getirilmesi için çalışmaların başlatıldığının müjdesini verdi. Bu güzergahın bölünmüş yol haline getirilmesiyle birlikte, bölgede üretilen tarım ürünlerinin ve Tire Organize Sanayi Bölgesi'nin ulusal ulaşım ağına etkin bir şekilde bağlantısı sağlanmış olacak. Bununla beraber eski yerleşim yeri olmasından dolayı, bölgede var olan turizm potansiyelinin ticari aktiviteye dönüşümünde ulaşım imkanlarının artmasının etkin rolü olacak. Bölgemize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.


“ATİLLA SERTEL ROL ÇALMA PEŞİNDE”

Öte yandan, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in söz konusu yolla ilgili yaptığı açıklamaları da değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya şunları söyledi: "Sayın Atilla Sertel'in yaptığı açıklamaları ciddiyetten uzak buluyorum. Sayın Sertel, ambulansın arkasına takılan sürücü kurnazlığında. Yatırım çalışmaları başlamış bir proje hakkında önce gündem yaratarak yalan-yanlış beyanlarda bulunuyor, daha sonra da 'girişimlerim sayesinde proje gündeme alındı' diyor. Bu tatlı su kurnazlığıdır. Türkiye'de kamu yatırımlarının hangi makamlar tarafından, nasıl hayata geçirildiği bellidir. Kimse durumdan vazife çıkartıp rol çalma hevesinde olmasın. Bu anlamda Sayın Sertel'in yaptıklarını ciddiye almaya değer bulmuyorum"

 

Editör: Haber Merkezi