Eğitim İş Tire Temsilcisi Zekai Kolay'ın yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;
"Yüce Türk Ulusu’na;
8 Aralık 2017 tarihinde Türkiye’nin sayılı Cumhuriyet tarihçilerinden olan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Hakkı Uyar , Tire Belediyesi tarafından düzenlenen Atatürk ve Cumhuriyet konulu konferansa konuşmacı olarak katılmıştır.
Türkiye genelinde yayın yapan “Yeni Asya” adlı gerici ve yobaz “neşriyat” Atatürk ve Cumhuriyet kinini 14 Aralık 2017 tarihinde yaptığı sözde haberle yine kusmuştur.
Kaymakamlık oluruyla öğrencilerin  konferansa katılmasını kabullenemeyen bu zihniyet öğrencilerin konferansa katılımını “dayatma” olarak görmüş ve yayınlamıştır.
Ulusal Kurtuluş Savaşımızın baş mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyetin erdemlerini anlatmak “dayatma ” değil olsa olsa her Türk yurttaşı için “namus borcu”dur.
Mevcut siyasi iktidarın yarattığı boşluktan yararlanarak yabancı haberalma örgutlerinin gönüllü etki ajanlığına soyunanlar;  adı sanı kim olursa olsun önce Türk ulusunun derin vicdanında sonra bağımsız Türk yargısında hesap vereceklerdir.
Bu tür yobaz, gerici ve sığ kafalar şunu asla unutmamalıdır: Emperyalizm, Atatürk düşmanlığı ve gericilik var olduğu sürece Kemalizm ve onun savunucusu Eğitim İş var olmaya devam edecektir.
Yaşasın Mustafa Kemal Paşa
Yaşasın Atatürk Cumhuriyeti"

Editör: Haber Merkezi