Anadolu Selçuklu dönemine ait olan ve bakımsızlıktan kaderine terk edilen Tire’nin kırsal Hisarlık mahalle camisi, Tire İlçe Kaymakamlığı’nın girişimleri ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilerek ecdat yadigarı esere sahip çıkıldı. 2000’li yılların başından bu yana kapalı olan caminin iki yıldan bu yana yapılan restorasyonu tamamlandı. 

İbadete açılması için çalışmalar yapılan cami için Tire İlçe Kaymakamlığı harekete geçerek cami güzergahında bulunan yolda kilit parke çalışması yaptı. 

KAYMAKAM TANRISEVEN TALİMAT VERDİ

Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in talebi ile kırsal Hisarlık mahallesinde restorasyonu tamamlanan cami yolu başta olmak üzere köy içinde acil yapılması gereken üç noktada kilit parke çalışması yapıldı. İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi tarafından Hisarlık’ta yol çalışmaları tamamlandı. 

TANRISEVEN “ECDAD YADİGARI ESERLER GÖZÜMÜZÜN NURU”

Tire’nin İslam tarihi dokusunun Beylikler dönemine kadar uzandığını ve tarihi değerlere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi:

“Tire Hisarlık mahallesindeki geçmişi Anadolu Selçuklu dönemine dayanan cami için Tire Kaymakamlığınca Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden restorasyon yapılmasını talep etmiştik. İsteğimizi geri çevirmeyen Vakıflar Bölge Müdürlüğü cami için harekete geçip restorasyonunu tamamladı. İbadete açılacak olan Hisarlık Cami’nin yollarının kötü olması nedeni ile Tire Kaymakamlığı olarak bir çalışma başlatıp İzmir Valiliğimizin desteği ile yol güzergahına kilit parke taş döşedik. Bu sayede artık cami önüne kadar vatandaşlarımız hem yaya hem de araçları ile rahat bir şekilde gidebilecek.”

“800 YILLIK TARİH YENİDEN İHYA EDİLDİ” 

“Tire’nin tarihi açıdan yüklendiği misyona yakışmayan görüntülere son verdik. Ecdat bu eserleri yapıp bizlere bırakmış. Bunları koruyup kollamak da bizim asli görevlerimiz arasında. 800 yıllık tarihin Tire’de yeniden ihya edilmesinde desteklerini esirgemeyen İzmir Valimiz Erol Ayyıldız ve Vakıflar bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.”

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Tire Hisarlık Mahalle Muhtarı Mehmet Tokoluk yetkililere teşekkür ederek şunları kaydetti: “Ben göreve nisan ayında başladım. Camimizin restorasyonu benden önce başlamıştı. Bende göreve geldikten sonra mahallemin sorunlarını ivedilikle çözmek için tüm kurumlarla görüştüm. Her kurumdan destek aldım. Sayın Kaymakamımız Dr. Hasan Tanrıseven’e teşekkür ediyorum. Köy içinde bulunan cami ve önü ve birkaç noktada yol sorunumuzu çözdük. Allah devletimize zeval vermesin.”

Editör: Haber Merkezi