Tire’nin iddialı güreş devesi Gökçen Efe’nin havut töreninde deveciler bir araya geldi.
Ercan ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Geleneksel Deve Güreşlerinin Ege’deki en önemli duraklarından biri de Tire. Tire’nin gururu Gökçen Efe isimli devenin havut giydirme töreni geçtiğimiz gün yapıldı. Yemekli olarak düzenlenen törene Gökçen Eski Belediye Başkanı Mustafa Önem, Gökçen Jandarma Karakol Komutanı Tolga Yılmaz, Gökçen Muhtarı Süleyman Köseoğlu,  Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ülker, Selçuk Efes Deve Güreşleri Kültür ve Dayanışma Derneği Temsilcisi Muammer Kale ve Torbalı, Selçuk ve Tire’den birçok deve sahibi ve güreşsever katıldı. Aydın Germencik’ten özel olarak gelen Zurnacı Derya ve Yusuf’un çaldığı şarkılarla, konuklar gün boyu eğlendi.
Kasabalı lakabıyla bilinen Tireli Mehmet Ülgüdür’ün sahibi olduğu Gökçen Efe isimli devenin havut töreninde coşku oldukça fazlaydı. Törende konuşan deve sahibi Ülgüdür, “Tire’nin gururu Kasabalı Gökçen Efe, güreşlere hazır. Tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bu yıl da iddialıyız ve Türkiye şampiyonluğu için çalışacağız.” Dedi.

Törende konuşan bir diğer isim de Gökçen Eski Belediye Başkanı Mustafa Önem oldu. Önem, “Geleneksel deve güreşlerimizin sezonu geldi. Gökçen Mahallemizi temsil eden Gökçen Efe’ye güvenimiz sonsuz. Gökçen Efe her zaman başa güreşir. Bu sene de Türkiye şampiyonluğu için güreşecek. Güreşlerin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını ve kazasız belasız geçmesini diliyorum.” Dedi.










HABER VİDEOSU:
Editör: Haber Merkezi