Tire Belediyesi ‘Türk Sanat Müziği Korosu’ önceki gün akşam verdiği yeni yılın ilk konserinde izleyenleri adeta büyüledi. Şef Sadrettin Yavaş yönetiminde sahne alan koro üyeleri, birbirinden güzel toplam 24 şarkı seslendirdi.

 

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

 

Tireli musiki sever vatandaşlar önceki gece Tire Belediyesi Konferans ve Gösteri Salonu’nda gerçekleştirilen yeni yılın ilk sanat müziği konserinde, adeta sanat musikisine doydu. Salonun tamamen dolduğu konserde, Tire Belediyesi ‘Türk Sanat Müziği Korosu’ birbirinden güzel toplam 24  eserden oluşan bir konser verdi.

 

 

BAŞKAN ÇİÇEK VE EŞİ DE KONSERİ İZLEDİ

İki bölüm halinde verilen konserde, koronun şefliğini Sadrettin Yavaş yaptı. Koroda 14’ü bayan ve 6’sı erkek olmak üzere toplam 20 solist yer aldı. Koroya 8 kişiden oluşan saz ekibi, nameleri ile eşlik etti. Yıldırım Gürsers, Avni Anıl, Sadrettin Kaynak, Zeki Müren gibi pek çok ünlü bestekarın eserlerinin seslendirildiği konseri izleyenler arasında Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve eşi Yüksel Çiçek’te vardı.

 

 

KONSER İKİ BÖLÜMDEN OLUŞTU

Yıllarca dillerden düşmeyen “Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini”, “Şimdi uzaklardasın”, “Senede bir gün”, “Ela gözlerine kurban olduğum”, “Bir ihtimal daha var” gibi birbirinden muhteşem şarkıların seslendirildiği konserin ilk bölümünde toplam 11 şarkı seslendirildi. Bunların 5’i solo, 6’sı ise koro şeklinde oldu. Solo şarkı seslendiren isimler; Hatice Çalışkan, Belma Çelik, İhsan Güvenç, Simge Doluca, Burak Gözünke oldu.

 

 

Konserin ikinci bölümünde ise 13 şarkı seslendirildi. Bu eserlerin 5’i koro, 8’i solo olarak söylendi. Bu bölümde solo okuyan isimler; Özer Tekeler, Aysun Uysal, Simge Yavaş, Şakir Özbaşaran, Emel Aksaç, Durmuş Arıkan, Hidayet Saldık ve Nursevil Savcı oldu. Konser sonunda salonu dolduran klabalık dinleyici topluluğu güçlü şekilde alkışlayarak koroyu, gösterdiği muhteşem performanstan dolayı tebrik etti.

Editör: Haber Merkezi