genelev-yikimTire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek 29 Mart seçimleri öncesinde vermiş olduğu sözlerden birini daha gerçekleştirdi. 29 Mart seçimleri öncesinde Tire’den genelevi kaldıracağını ve o mahallede yaşayan halkın bu konudaki sıkıntısını gidereceğinin sözünü veren Başkan Çiçek sözünü tuttu.

Seçildiği günden bugüne genelev konusundaki hassasiyetini her zaman belirten ve genelevin taşınması için verdiği sözün arkasında duran Başkan Çiçek izaleyi şuhu davasında evlerden birini almıştı. Diğer ev konusunda ise hummalı çalışmalar sonrası taraflarla anlaşılıp tapu Tire Belediyesi'ne geçmişti.

GENELEVDE YIKIM BAŞLADI 18.06.2010 Cuma günü itibariyle genelevde yıkım başladı. Tire Belediyesi Fen İşlerine bağlı ekipler yıkıma başladı. Sabah erken saatlerde başlayan çalışmaları bizzat başında takip eden Başkan Çiçek genelevin yıkılmasıyla bu mahallenin ve Tire’nin Selçuk girişinin çehresinin değişeceğini söyledi.

İlk döneminde de (1999-2004) genelevi Tire’den kaldırmak için uğraştığını fakat zamanın yetmediğini ifade eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ‘zamanında şehrin dışına yapılan bu yer, gün geçip nüfus artıkça ve yerleşim yerleri genişledikçe insanların yaşadığı alanlar arasında kalmıştı. Turan Mahallesinde oturan çoğu insanımız ovasına buradan gidiyor ve haliyle rahatsız oluyorlardı. Bizde onları düşünerek genelevi buradan kaldırdık’ diyerek herkes için hayırlı olmasını diledi.

Editör: Haber Merkezi