Çukurca’da ve yurdun değişik yerlerinde yaşanan, bizleri de derinden kahreden lanet olası terör saldırılarında verdiğimiz şehitlerimizi bir kere daha, yurdumuzun dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde de 22 Ekim 2011 Cuma günü andık ve terörü lanetledik. Beklenenden fazla katılımın olması ilçemizin bu konuda ne kadar duyarlı olduğunun bir göstergesiydi. Bu organizasyonu tertip edenlerden o gün oraya gelerek aziz şehitlerimizin artık tüm Türkiye’nin şehidi olduğunu gösteren hemşerilerimden ve orada sunumuyla bizleri duygulandıran birlik  beraberlik mesajı veren sunucu kardeşimden Allah razı olsun.

Böyle günlerdir ki insanlar birbirine destek olur ve dostluklar, yakınlıklar pekişir. Birlik ve beraberliğin önemi ortaya çıkar, Milletimizden bir ferdin dahi yalnız olmadığı, milletçe topyekûn yanında olunduğu gösterilir. Defedilmesi gereken belanın derhal defedilmesi için atılacak bir adımda herkesin katkı koyacağı gösterilir. Bu gün çocukları, kardeşleri, ağabeyleri, nişanlıları, eşleri vatan için toprağa düşen vatandaşlarımızın başına gelenlerin yarın herhangi birimizin başına gelmeyeceğinin bir garantisi yoktur. Allah bu millete bir daha böyle acı olaylar yaşatmasın. Ancak yaşanan süreçte sebep olarak görünenlere karşı da insanımızın tepkisini ortaya koyması, şehit ailelerinin yalnız olmadığını göstermesi, vatan uğruna toprağa düşen şehidine sahip çıkması. teröre lanetlemesi de bu milletin direnç göstergesidir.

Yapılan organizasyon milli benlik ve bilinç adına güzel bir organizasyondu. Tüm okullardan bilhassa kısa bir süre sonra askere gidecek yaştaki öğrencilerimizin katılması şahsım adına beni çok duygulandıran bir olay oldu. Hem de bu gençlerimiz. İlçemiz Milli Eğitiminin başında bulunan İdarecilerin “Resmi bir yazı gelmediğinden dolayı öğrenci ve öğretmenlerin ders saati ve görev saati içerisinde böyle bir yürüyüşe katılmalarının müsaade edilmemesi”  için emirleri olmasına rağmen o organizasyonun en göz dolduran en içten ve en heyecanlı grupları oldular. Gençlerimize bu millet minnettardır. Sağ olsunlar;  birçok eğitim çalışanı ve öğretmenlerimiz de oradaydılar,  şimdi durup dururken böyle bir emir çıkartmanın anlamı neydi? Yaptırımda bulunulamayacak bir konuda insanları zorlamanın sizce bir anlamı var mıydı? Bu emirle ne belirginleştirilmeye çalışıldı? Bu güne kadar terörü lanetlemek için, şehidine son borcunu eda etmek için resmi bir yazı bekleyen kaç kurum müdürü vardır? İlçe Milli Eğitim Müdürümüz yaklaşık on yıldır Tire’dedir ancak Tire halkının belki de %1’ ini tanıma şansı olmuştur. Halkımızın da kendilerini tanıma oranı aynıdır. İnsanlar okullara gönderdiği öğrencileri,  ya da oturup kalktığı hasbel kader bir araya geldiği öğretmen ve eğitim çalışanları sayesinde kendileri hakkında bir yoruma, bir düşünceye sahip olurlar. Sayın müdürümün bu yapılan organizasyonda bu tür bir emir çıkartması hiç de şık durmamıştır. İlçenin Mülki amirinin dahi bulunduğu bir törene siz memurlarınıza yasak koyamazsınız Sayın Müdürüm! İlçe kaymakamlığının yazı işleri müdürü oradaydı, kaymakamlık çalışanları oradaydı, diğer kurum ve kuruluşlardan herkes oradaydı, bunların hangisi sizce bir yerlerden resmi yazı almış olabilir ki? Bürokrasinin bu kadarı da insanı pes dedirttirmek içindir sanırım. Bu tür davranışlar İlçe büyüklerimizden görmeyi en son beklediğimiz türden davranışlardır.

 

Son günlerde yaşadığımız üzücü olayların bir daha milletimize musallat olmaması dileğiyle Tüm şehitlerimize ve Van merkezli yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına ve tüm milletime baş sağlığı dilerim.

 

Hoşça kalın, Sağlıcakla kalın.