Altın gömü bulduk yalanıyla yaklaşık 800 bin TL dolandırıcılık yapan şebeke Aydın, İzmir ve Muğla'da yapılan baskınlarla ele geçirilirken, Tire'de de bir adrese baskın yapıldı.

 

Aydın, İzmir ve Muğla'da polisin düzenlediği operasyonda 'Gömü altın bulduk' yalanıyla 800 bin TL dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 24 şüpheli, Söke'de adliyeye sevk edildi.

 

 

Söke ve civarında ikamet eden şahısların sahte altın dolandırıcılığı ile ilgili olarak örgüt kurdukları, bu örgütün sözde 'Gömü altını bulduklarını ve düşük fiyata satacaklarını' söyleyerek değişik illerden irtibata geçtikleri mağdurları Söke ve civarında bulunan tarihi yerlere getirerek, tarihi dokudan etkilenen mağdurlara numune olarak gerçek olan ve alımı satımı serbest olan birkaç adet Reşat altını verdikten sonra kuyumcuya yönlendirdikleri ve daha sonra yüklü miktarda para ile daha fazla altın almak için gelen mağdurlara sahte altın verip, şahısların parasını alarak dolandırıcılık yaptıkları ve kayıplara karıştıkları tespit edilmişti. 13 Eylül 2012 tarihinde başlatılan ve 6 ay süren projeli çalışma esnasında şüphelilerin 27 ayrı dolandırıcılık olayında mağdurları 800 bin TL dolandırdıkları tespit edildi. Bu olaylarda 200 bin TL para ve bin 377 adet sahte Reşat altınına suçüstü yapılarak el konuldu. Projeli çalışmanın sonunda geçtiğimiz günlerde şüphelilere ait Söke ilçesi ve civarında bulunan beldelerdeki 22 ayrı adres ile Muğla'nın Ortaca ilçesi, İzmir'in Tire ilçesi ve Kuşadası ilçesinde birer adres olmak üzere toplam 25 adreste 250 personel ve 30 araçla es zamanlı olarak yapılan operasyon yapılmış ve 23 kişi göz altına alınmıştı.

 

 

Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda; 4 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği, 2 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet fişek, 2 adet Dizüstü Bilgisayar, 7 adet büyük altın, 7 adet yarım altın, 3 adet küçük altın, 1 adet sikke, 12 adet bilezik, 1 adet künye ve kolye, 2 adet sahte Reşat altını, 1 adet altın görünümlü zincir, 2 adet kama tipi bıçak, 6 adet para alış veriş listelerini gösterir ajanda, not kağıdı, fihrist; 2 adet banka dekontu, 18 bin 200 TL nakit para, 33 adet şüphelilere ait Cep telefonu, 30 adet ikinci el Cep telefonu, 8 adet sim kartı, 12 adet sim kartı çerçevesi, 1 adet oto şase plakası elde edilmişti.

 

 

Firari olan F.A. isimli bir şahsın da yakalandığı öğrenilirken; sorgulamaları tamamlanan toplam 24 şüpheli şahıs sabah saatlerinde Söke Emniyet Müdürlüğü binasından çıkarılarak mahkemeye çıkarılmak üzere Söke Adliyesine sevk edildi. Sevk işlemi sırasında Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sıkı güvenlik önlemi alırken, hareketli dakikalar yaşandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi